Válogatott

Kleinheisler duplázott a válogatott utolsó idei meccsén

Bernd Storck elmondta, mindenki igyekezett megmutatni az edzőtábor alatt, hogy ott a helye az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

A felmérésekkel, edzésekkel telt négynapos válogatott-összetartás végén a távlati csapat keretét két részre osztotta a szakmai stáb, és szerdán délután egymás közti mérkőzés zárta az edzőtáborozás programját. A keret az eredetileg megadotthoz képest az elmúlt napokban egy újabb játékossal egészült ki, a Puskás Akadémiában futballozó Nagy Zsolt is megérkezett Telkibe, és pályára is lépett a találkozón.

A jó iramú, hajtós mérkőzés igazi presztízscsata volt a felek számára, a pirosak kispadján Szélesi Zoltán, a fehérekén Andreas Möller ült, a találkozót 0-0-ás félidőt követően Kleinheisler László duplájával, valamint Balogh Norbert góljával a pirosak nyerték 3-1-re, a fehérek szépítő találatát Adorján Krisztián szerezte. A találkozón azok a futballisták kapták a legtöbb lehetőséget, akiket kevésbé ismertek a szakmai stáb tagjai.

– Minden játékoson éreztem, hogy a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt napokban, és mindent megtett, hogy a lehető legjobb benyomást gyakorolja a stábra – mondta az MLSZ honlapjánakaz edzőtáborozás végén Bernd Storck. – Számunkra az volt a legfontosabb, hogy személyesen is megismerjük azokat a játékosokat, akikkel eddigi teljesítményük alapján jó véleménnyel voltunk, míg a labdarúgók megismerkedhettek a szakmai elképzeléseinkkel, elvárásainkkal. Az edzőtábor során látottak megerősítették bennem, amit már többször is elmondtam, vagyis megvannak a tehetségeink, de nagyon fontos, hogy megfelelő felkészítést kapjanak, rendszeres játéklehetőséghez jussanak, ezáltal folyamatosan fejlődjenek. Fontosnak tartom azt is, hogy a négy nap alatt alkalmunk nyílt beszélgetni a játékosokkal a profi életmódról, a megfelelő regeneráció fontosságáról, vagy éppen a téli szünet alatt szükséges munkáról. Biztos vagyok benne, hogy a meghívott játékosok kivétel nélkül be akarnak kerülni az Európa-bajnoki keretbe, de ehhez mindenkinek sokat kell tennie, hiszen a kontinensviadalon csak a legjobbak lehetnek majd ott.

Az edzőtáborozás karácsonyi hangulatban, egy közös ebéddel zárult, ezzel hivatalosan is befejeződött a válogatottak és a szakmai igazgatóság 2015-ös munkája, Bernd Storck az év végi pihenőt követően január első felében kezdi meg a munkát a válogatottak mellett Telkiben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik