Válogatott

Most már a magyar válogatott a favorit

Nagyot fordult a szakértők véleménye a norvégok elleni idegenbeli sikert követően.

Kapcsolódó cikkek

Idegenben szerzett 1-0-s előnyt a magyar válogatott a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén. A visszavágót vasárnap rendezik, a Groupama Aréna telt lelátói előtt. Bár a párharcot megelőzően a nemzetközi vélekedés majdhogynem egyértelműen norvég továbbjutást várt, a magyar csapat sikerét követően nagyot fordult az a bizonyos kocka.

Az UEFA honlapja „tökéletes első meccs”-ről ír, magyar szempontból kiválóan sikerült a rajt, és több külföldi lap is úgy vélekedik, most már a magyar válogatott a párharc esélyese. A BBC is „nagy magyar lépésről” számolt be; tudósításában kiemeli, Király Gábor többször is bravúrral védett, míg a norvégok vesztét a debütáló Kleinheisler okozta, aki mintegy 16 méterről járt túl a hazai kapus eszén. A lap is hozzáteszi, nagy lehetőség előtt áll a magyar csapat, ráadásul az Európa-bajnokságok történetében eddig csak egyszer fordult elő, hogy egy válogatott nyertes első meccs után bukta el a továbbjutást, így a statisztika is a Storck-csapat mellett szól.

Arról honlapunk is beszámolt, hogy a futballelemzők sem a magyar válogatottat jósolták a párharc esélyesének az első mérkőzés előtt. A mieink sikerét szinte elképzelhetetlennek tartották a szakértők, ennek is köszönhetően a fogadóirodák kínálatai is igen jelentős (4.5 körüli) szorzóval adták az idegenbeli magyar győzelmet. A továbbjutást tekintve is norvég dominancia volt: 1.5–1.6 körüli szorzóval adták az északiak továbbjutását, míg a magyar csapatra volt, ahol háromszoros pénzért lehetett fogadni.

Utóbbi is nagy fordulatot vett a győztes meccs után: immár alig 1.3-es szorzóért lehet fogadni a mieinkre, vagyis egyértelműen a magyar csapatot tartják a továbbjutásra esélyesnek a bukik. Az előzetesen favorit norvégok Európa-bajnoki szerepléséért járó szorzók gyakorlatilag megduplázódtak: 3.3–3.4-szeres pénzért lehet fogadni ellenfelünk továbbjutására.

A vasárnapi találkozót még továbbra is a háromesélyes kategóriába sorolják, bár az a legfrissebb szorzókból is kiderül, hogy továbbra is hazai vagy vendégsikert várnak leginkább. A magyar csapat győzelme 2.6 körüli pénzért mozog, a norvég siker 2.8-es szorzóval bír átlagosan, míg a döntetlennel már 3.1-szeres pénzt is lehet nyerni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik