Válogatott

Kleinheisler: „Szenzációs élmény, el sem tudom hinni”

Válogatott örömszavak a győztes oslói csata után.

Kapcsolódó cikkek

Így értékelték a Norvégia elleni 1-0-s sikert a főszereplő, vagyis a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok!

Bernd Storck:

– Hosszú kilencven perc vár ránk vasárnap. Nagy sikert értünk el, de vasárnapra kell koncentrálnunk. Nagyon fegyelmezetten játszottunk és az elején Király Gábor nagyot védett. Utána belejöttünk a játékba és csodás gólt szereztünk. A második félidőben nagy nyomás alá kerültünk, de szervezettek voltunk, és úgy gondolom, fantasztikusan játszott a csapat. A siker kulcsa talán az egész taktikai felállás volt. Gera Zoltán óriásit játszott, szomorú vagyok, amiért nem léphet pályára a visszavágón.

Király Gábor:

– Ettől a meccstől függetlenül most már a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk. Nem kell túlságosan hurrá-hangulatot kelteni. Legyen jó hangulat, fizikálisan érezzük jól magunkat. Ez egy jó kiindulópont a hazai mérkőzésre. Számomra mindegyik válogatott meccs emlékezetes valamiért, az első és a századik keretet foglal össze. Két fontos mérkőzés van a héten, most ezekre koncentrálnék. Regenerálnunk kell, a legfontosabb, hogy elfelejtsük ezt a meccset, és a visszavágó lebegjen a szemünk előtt.

Guzmics Richárd:

– Őszinte részvétet szeretnék nyilvánítani Fülöp Marci családjának, érte is küzdöttünk ma. Ilyen szomorú hírrel kezdtük a mérkőzést, de azt gondolom, mindent kiadtunk magunkból. Olykor szerencsénk volt, olykor az utolsó emberünk ért oda, de nagyot küzdöttünk, hogy belépjünk a siker kapujába. Most ott állunk, de szerényen kell továbbmenni, és bízom benne, hogy hazai pályán meglesz a továbbjutás. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk egy jó norvég csapat ellen. Tudtuk, hogy ránk fognak jönni, de az első tíz perc nagyon nehéz volt. Kibírtuk, dolgoztunk tovább, és meglett a siker.

Kleinheisler László:

– Csodálatos élmény volt, hiszen az első válogatott meccsemen gólt is tudtam szerezni. Szenzációs élmény, el sem tudom hinni. A szakmai stáb U21-es mérkőzésen látott játszani, megadták a lehetőséget, és úgy gondolom, éltem vele. Nagyon köszönöm a stábnak a bizalmat, legfőképp a szövetségi kapitánynak. A hetvenedik percben lecseréltek, mert már egyik lábam sem bírta. Nagyszerű élményben volt részünk, gratulálok a csapatnak. Végig küzdöttünk és mindent megtettünk a győzelem érdekében, ez nagyszerű dolog.

Per-Mathias Högmo, a norvég válogatott szövetségi kapitánya:

– Még csak a felén vagyunk túl a párharcnak. Jól játszottunk, elég helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült betalálnunk. Továbbá a Napnál is világosabb, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt. Nagyon várjuk a magyarországi visszavágót, nem tragédia ez az egy-nullás vereség, mert gondoljuk csak el, mit fognak érezni a magyarok, ha gólt kapnak, hiszen akkor tudják majd, amennyiben még egyet kapnak, kiesnek.

Olvasói sztorik