Válogatott

Válogatott: kulcsjátékosok vannak veszélyben a lapok miatt

Dzsudzsák, Gera, Németh és Elek sem kaphat lapot a norvégok elleni pótselejtező első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtökön a norvégok otthonában kezdi meg Európa-bajnoki pótselejtezőjét a magyar válogatott. Bernd Storck csapatára két fontos meccs vár: először Oslóban, majd vasárnap a Groupama Arénában csapnak össze a mieink az északiakkal az Európa-bajnoki szereplésért.

Idegenben aligha mi vagyunk az esélyesek, így minden bizonnyal a mieink biztonságosabb játékra törekednek majd, hogy aztán a hazai közönség előtt kiharcolják a továbbjutást. Ehhez azonban az is kell, hogy hazai pályán is teljes kerettel tudjunk felállni. Négy játékosunk is veszélyben van a sárga lapok miatt, így a szabálytalanságokra is oda kell figyelni.

Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs két-két sárga lapot gyűjtöttek a selejtezők során, náluk a harmadik lap automatikus eltiltást jelentene, míg Gera Zoltán és Elek Ákos négy-négy sárga kártyánál járnak, és a szabályok szerint a következő lépcső öt lapnál van, vagyis ők is egyetlen sárgára vannak az újabb eltiltástól.

Mint ismert, Juhász Rolandot is sárga lapjai miatt lesz kénytelen nélkülözni a kapitány: a Videoton védője a görögök ellen gyűjtötte be a harmadikat, így ő kihagyja a pótselejtező első felvonását.

A lapok a selejtezők végével törlődnek, így azok – ha a fegyelmi bizottság nem dönt másként – nem számítanak a jövő nyári kontinenstornán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik