Válogatott

Ezzel a kerettel harcolunk az Európa-bajnoki szereplésért

Kleinheisler és Pekár is a keretben maradt, Kalmár és Varga nem.

Kapcsolódó cikkek

November 12-én megkezdődnek az utolsó párharcok az Európa-bajnoki szereplésért. Mint ismert, a 2016-os franciaországi tornáért még a magyar válogatott is versenyben van: a mieink csütörtökön Norvégiával csapnak össze Oslóban, majd vasárnap a Groupama Arénában játsszák a pótselejtező visszavágóját.

Bernd Storck szövetségi kapitány múlt hét közepén hirdette ki bő, 36 fős keretét, és az NB I-ben szereplő játékosokkal meg is kezdte a felkészülést – idő közben több légiósunk is csatlakozott már. Az korábban eldőlt, hogy a felcsúti Márkvárt Dávid, valamint Dibusz Dénes sérülés miatt nem lehetnek ott a norvégok ellen: a Fradi-kapust az újpesti Banai Dávid váltotta.

A szövetségi kapitány péntek délután, az M4 Sport csatorna műsorában jelentette be a szűkített keretet, mely harcolhat az Európa-bajnoki részvételért:

A magyar válogatott szűkített kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (FC Sion), Korhut Mihály (DVSC)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Olvasói sztorik