Válogatott

Storck kiosztotta a „tananyagot”

Harmicoldalas titkos füzetből készül a válogatott Norvégia ellen.

Kapcsolódó cikkek

A német Bernd Storck szövetségi kapitány vezette magyar válogatott tagjai a november 12-én, Oslóban rendezendő első mérkőzésen a pályán szembejövő lehetséges skandináv ellenfelükről tudni fognak mindent, a november 15-ei, budapesti visszavágót pedig már személyes benyomásokkal is várhatják – írja a Blikk.

A válogatott eddig is komoly hangsúlyt fektetett az ellenfél feltérképezésére, de a mostani párharc, amely akár történelmi jelentőséggel is bírhat – 1986 után lehetünk ott ismét nagy tornán, és 1972 után újra Eb-n –, még részletesebb adatgyűjtésre ösztönözte a stábot, amely alaposan átalakult a Eb-selejtezők után. Késedi Gábor videoelemző azonban maradt, aki Dárdai Pál szövetségi kapitányi szerepvállalása alatt került a nemzeti csapathoz, és a vezetésével minden részletre kiterjedő összeállítás készült posztonként a magyar focisták segítségére. A játékosok az eddig megszokott A4-es papírhalom helyett 30 oldalas (!) kézikönyvet kaptak, amelyet szabadidejükben is forgathatnak, hogy bemagolják, melyik norvég milyen irányba szeret cselezni, ki az, aki távolról is vállal lövéseket, a súly- és magassági adatokról nem is beszélve.

– Ez a könyv az alaposabb felkészülésünket szolgálja. Mindig van egy anyag a video­összeállítások kiegészítésére, de ez most először lett kézikönyv formában kiadva. Minden játékos személyre szabott útmutatót kapott azokról a focistákról, akikkel a legtöbbet találkozhat a pályán, hogy még jobban megismerhesse az ellenfelek mozgását, képességeit – mondta Sipos Jenő, a szövetség sajtószóvivője.

Az eddigieknél részletesebb útmutató kiegészítőként szolgál. A válo­gatott kétféleképpen készül egy meccsre, egyrészt szobában közösen elemzik az aktuális rivális korábbi mérkőzésein a döntő szituációkat egy kivetítőn, másrészt a személyre szabott kiskönyvvel ismerkednek.

– Idáig is alaposan felkészítettek minket, minden ellenfelet részletesen kielemez a stáb, de a mostani könyv talán még több adattal szolgál – mondta Juhász Roland, aki csütörtökön sárga lapok miatt nem játszhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik