Válogatott

Hopp! A magyar válogatott kiemelt lenne, ha harmadik helyen végez

Nyilvános a friss UEFA rangsor.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki selejtezők vége előtt két fordulóval frissítette az Európai Labdarúgó Szövetség a válogatottak rangsorát. A végső sorrend természetesen csak a csoportküzdelmek befejezése után alakul ki, az alapján sorsolják össze előbb a pótselejtezőt kiharcoló nyolc csapatot – a kilenc csoportharmadik közül a legjobb egyenes ágon jut tovább –, majd azt követően az Európa-bajnokság csoportjait is.

Ami a magyar válogatottat illeti, az együttes a két szeptemberi selejtezőt követően egy helyet esett vissza a sorban: a 22. pozíciót foglalja el.

A mieinket Írország előzte meg, mely a magyar válogatotthoz hasonlóan harmadikként áll csoportjában. A szintén pillanatnyilag pótselejtezőt érő helyen álló csapatok közül Horvátország a 14., Svédország a 20., Törökország a 25., Izrael a 27., Szlovénia a 29., míg Albánia a 31. helyen áll, vagyis a magyar csapat éppen a negyedik a sorban, így jelen állás szerint még kiemelt lenne a pótselejtezőkön.

A pontokat az előző három kvalifikációs tornán nyújtott szereplés adja: a jelenleg is zajló 2016-os Európa-bajnoki selejtezők, valamint a két évvel ezelőtti világbajnoki selejtezők negyven-negyven százalékkal számítanak bele, míg a négy évvel ezelőtti Európa-bajnoki selejtezők húsz százalékos súllyal számítanak.

Olvasói sztorik