Válogatott

Életük meccsét játsszák az északírek

Kyle Lafferty hétfő este történelmet írna a magyar válogatott ellen; nem fáradtak el pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Hétfő este a továbbjutás szempontjából nagyon fontos meccset játszik a magyar válogatott a csoportelső Észak-Írország ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában. A 12 pontos magyarokat néggyel előzi meg a tabellán a soros ellenfél, amely egy győzelemmel biztosíthatja helyét a kontinensviadalon, míg részünkről az a cél, hogy továbbra is versenyben legyünk az automatikus továbbjutásért.

Az északírek is fogadkoznak, Kyle Lafferty, a csoport gólkirály-jelöltje például szimplán életük meccsének nevezte a ma esti találkozót.

– Sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetben lehetünk három meccsel a vége előtt. Öt győzelem, egy döntetlen és mindössze egy vereség – foglalta össze a hatgólos, sérülése után góllal visszatérő Lafferty. – Nagyon meg akarjuk csinálni a szurkolóinkért, megérdemelnék, hogy kiharcoljuk az Európa-bajnoki szereplést. Ez egy nagyon különleges este lesz a Windsor Parkban, karrierünk legfontosabb találkozója – ha győzünk, történelmet írunk.

A védő, Conor McLaughlin ezzel szemben teljesen másként közelíti meg a találkozót. Szerinte az a legfontosabb, hogy ugyanúgy kezeljék ezt a meccset is, mint a többit.

– Ugyanúgy kell kezelnünk ezt a meccset is, mint a többit, biztosra kell mennünk, hogy mindent jól csináljunk. A selejtezők során megmutattuk, milyen jó csapatunk van, és ha sikerül továbbra is ezt az utat járni, akkor nem lesz gond – szögezte le Conor McLaughlin.

Michael McGovern, az együttes kapusa nagy várakozással tekint a mérkőzés elé.

– Ez az a dolog, amiért dolgozunk, amit nagyon szeretnénk megszerezni – utalt az Európa-bajnoki szereplésre a hálóőr, aki pénteken még a Feröer elleni idegenbeli (3-1) selejtezőn védte a csapat kapuját. – Nem volt sok idő a két mérkőzés között, de ha jó eredményeket érsz el, akkor annyi találkozót akarsz játszani, amennyit csak lehetséges.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik