Válogatott

Húzóembereiben bízik Észak-Írország

Michael O’Neill szerint a budapesti eredmény csodálatos volt, de komoly veszélyt jelent a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Hétfő este Észak-Írországban lép pályára a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező nyolcadik fordulójában. A mieinket a 16 megszerzett pontjával listavezető látja vendégül, mely egy sikerrel biztosíthatja helyét a 2016-os Európa-bajnokságon. A magyar csapat 12 ponttal áll, így mindenképpen győzelemre kell játszania, ha egyenes ágon akarja kiharcolni a kvalifikációt a hátralevő fordulókban.

Bernd Storck szövetségi kapitány magyar idő szerint 18.30-tól tart sajtótájékoztatót Belfastban, Michael O’Neill, az északírek kapitánya azonban már megosztotta a sajtóval gondolatait a fontos meccsről.

– A budapesti eredmény fantasztikus volt számunkra. Elemezzük a videókat a magyar válogatottról, de kiválóan is ismerjük az ellenfelet, tudjuk, hogy veszélyt jelentenek ránk. De képesek vagyunk megbirkózni ezzel a fenyegetéssel – idézia Belfast Telegraph Michael O’Neill kapitányt, aki a magyar–román meccs kapcsán elmondta, igyekeztek végig csak a saját dolgukra figyelni. – A játékosaim már voltak hasonló helyzetben, tudják, hogy hogyan lehet győzni egy ilyen szituációban. Ez az a helyzet, amire mindannyian vártunk – szögezte le a Feröer elleni sikerrel a csoport élére ugró válogatott mestere.

A keret gyakorlatilag két legértékesebb játékosa, a Manchester Unitedtől a West Bromwich Albionhoz igazoló Jonny Evans, és a selejtezősorozatban immár hat gólnál járó Kyle Lafferty is első tétmeccsét játszotta a feröeriek elleni 3-1-es siker alkalmával. A kapitány azonban optimista, úgy érzi, húzóemberei hamar felvették a ritmust.

– Az természetes, hogy Lafferty elfáradt a meccs végére. Az első meccse volt a szezonban, sérülés után tért vissza. Azonban többet fog bírni hetvennyolc percnél. A cél hajtani fogja – mondta legveszélyesebb csatáráról O’Neill. – Jonny szintúgy többre lesz képes, bár úgy vélem, az előző meccsen is kiválóan játszott. Gyakorlatilag ez volt az első meccsük a szezonban, de kiválóan oldották ezt meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik