Válogatott

Márkvárt is elutazott Belfastba

A Puskás Akadémia FC fiatal játékosa is csatlakozott a felnőtt válogatott keretéhez.

Kapcsolódó cikkek

Két felcsúti játékossal indult útnak a válogatott vasárnap délelőtt Belfastba, az Észak-Írország elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtező helyszínére.

Fiola Attila már a románok elleni, pénteki találkozót is végigjátszotta, és a teljesítménye alapján holnap is helye lehet a kezdőcsapatban. Márkvárt Dávid csütörtökön az U21-es válogatott színeiben gólt szerzett Liechtenstein ellen, a románok ellen a lelátóról biztatta a magyar felnőtt csapatot, ám a találkozó után behívót kapott Telkibe, hogy csatlakozzon az Észak-Írország ellen készülő kerethez. A fiatal középpályással Dárdai Pál korábban már számolt az A-válogatott bő keretében.

– Jól ment a játék Liechtensteinben, örülök neki, hogy sikerült góllal hozzájárulnom a csapat sikeréhez. Lehetségesnek tartom, hogy az U21-es válogatottban nyújtott teljesítménnyel sikerült felhívnom magamra a figyelmet – idézi Márkvárt Dávid szavait a Puskás Akadémia honlapja. – Péntek este, a selejtező után telefonon hívtak, hogy másnap reggel várnak Telkiben. Nagyon különleges érzés volt, óriási megtiszteltetés és hatalmas örömöt jelentett számomra, hogy csatlakozhatok a felnőtt válogatotthoz. Nagyon kedvesen fogadtak szombaton a társak. Természetesen mindenki szeretne pályára lépni hétfő este az északírek ellen, hiszen egy rendkívül fontos találkozó lesz a továbbjutás szempontjából. Készen állok a bemutatkozásra, ha megtisztel a szakmai stáb a bizalmával, mindent bele fogok adni a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik