Válogatott

Több helyzetünk lesz az északírek ellen

Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, többen is sérüléssel bajlódnak a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nem játszhatnak döntetlenre hétfőn az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban éllovas északírek otthonában.

A német szakember vasárnap a Belfastban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, ahhoz, hogy esélye legyen a válogatottnak az automatikus Európa-bajnoki részvételt jelentő első két hely megszerzésére, több kockázatot kell vállalnia. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, tudja, hogy a románok ellen nem lépett fel támadólag a válogatott, de bízik benne, hogy a hétfői összecsapáson már több lehetősége lesz a csatároknak a gólszerzésre.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, felkészülten várják a meccset, ráadásul sokat jelenthet az együttesnek, hogy újra játszhat a románok elleni pénteki találkozót – amely gól nélküli döntetlennel zárult – eltiltás miatt kihagyó Gera Zoltán. Storck kiemelte, hogy a házigazdáknál különösen Kyle Laffertyre kell majd figyelniük.

Hozzátette, többen is sérüléssel bajlódnak, így csak később dőlhet el, milyen összeállításban küldi pályára a csapatot.

Gera Zoltán kiélezett csatára számít, a Ferencváros futballistája szerint elsősorban a rögzített szituációkra kell majd felkészülniük, ugyanis ebben a legveszélyesebbek az északírek.

A találkozót magyar idő szerint hétfőn 20.45-től rendezik a belfasti Windsor Parkban, a játékvezető a török Cüneyt Cakir lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik