Törökország

Kondás bízik a közösség erejében

A Debrecen vezetőedzője ott folytatná, ahol az ősszel befejezték; nemzetközi kupaszereplést érő helyezésben reménykedik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombat délután játszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését a Debrecen, amely gól nélkül zárt a szlovákok Sparta Trnava ellen. A bajnoki címvédő összesen öt meccsen lépett pályára Belekben, ahol a Rangadó.hu helyszíni tudósítója Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgetett az edzőtáborról, az utolsó összecsapásról és a tavaszi várakozásairól.

– Azt mondom, hogy a munka benne volt. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, és akadt egy olyan szituáció, amikor talán bent is volt a labda, de mindegy, hiszen nem adták meg – kezdte a nagyszombatiak elleni meccs értékelését Kondás Elemér. – Harcos mérkőzést játszottunk egy nagyon kemény, agresszív ellenféllel szemben. Helyenként jól, és volt, hogy egy picit több hibával játszottunk, de eléggé csúszós volt a pálya. Ez volt az utolsó mérkőzésünk, és látszott, hogy egy picit fáradtabban mozgott a csapat. Amit szerettünk volna, azt a srácok megpróbálták megoldani, úgyhogy elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a befektetett munkával. Az volt a cél, hogy mindenki megkapja a megfelelő meccsterhelést. Összességében jól zártuk az edzőtábort.

– Két hét múlva folytatódik a bajnokság, sok csiszolni való van még a csapat játékán?
– Ott tartunk, ahol terveztük. Egy-két sérültünk, betegünk akad jelenleg, és várjuk, hogy felépüljenek. Mára is két mérkőzés volt tervezve, de sajnos a múltkor többen is kiestek, ezért az egyiket le kellett mondanunk. Öt jó mérkőzést játszottunk, úgyhogy elégedett vagyok az elvégzett munkával.

– A bajnokság elejét elrontották, de aztán szép győzelmi sorozattal zárták az ősz, és mindössze egy pontra kerültek a dobogótól. Mire számít a folytatásban?
– Minél jobb helyen szeretnénk végezni. Tizenhárom mérkőzés van még a bajnokságból, és ezeken szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. Szeretnénk ott folytatni, ahol az ősszel befejeztük, és akkor meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Mindenképpen nemzetközi kupaszereplést érő helyet szeretnénk elcsípni.

– A riválisok jól igazoltak, ám Debrecenben az elmúlt évekhez hasonlóan most télen sem volt nagy játékosmozgás. Tudatosan építkeznek így, lehet ebből előnyük a tavasszal?
– Természetesen! Mindig célunk, hogy a csapat lehetőleg együtt maradjon. Mi akkor tudunk igazán jól szerepelni, ha a közösség is nagyon jó. Remek játékosaink vannak, tehát a keretre nem lehet panaszunk, és ha ez remek közösséggel, illetve nagyon jó összetartóerővel párosul, akkor tudunk jól szerepelni. Ezt eddig is bizonyítottuk, és bízom benne, hogy nagyon jó tavaszt tudunk produkálni.

Olvasói sztorik