NB I

Kondás a maximumra törekszik

A DVSC vezetőedzője tavasszal is folytatná az ősz végén látott remek sorozatot, és a dobogón végezne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai edzőmérkőzések után a törökországi edzőtáborban folytatja a felkészülést az NB I tavaszi szezonjára a címvédő DVSC, amely a tabella negyedik helyéről várja a folytatást. A hajdúságiak nem kezdték jól az őszt, de a végére belelendültek, és csupán egy pontra vannak a dobogótól. A DigiSport televízió kedd reggeli műsorában Kondás Elemér vezetőedző beszélt a Loki tavaszi terveiről.

– Az őszi szezon második felében sorra aratták a győzelmeket. Rosszkor jött a téli szünet?
– Tényleg jól sikerült az ősz második fele, de decemberre olyan állapotban voltak a pályák, hogy szerintem mindenkinek jókor jött a szünet. Az egy másik dolog, hogy fűthető a stadionunk, és az utolsó meccsünk előtt alá is fűtöttünk, hogy jó minőségi játéktéren tudjunk játszani az MTK-val. Sajnos ez nem mindenhol tehető meg – kezdte Kondás Elemér.

– Az ősz eleji rossz kezdésnek tudja az okát?
– Sokat beszélgetünk, és tudjuk az okokat. Nyilván azért tudtunk kijönni a gödörből, mert orvosoltuk ezeket a hibákat.

– A Videoton elleni idegenbeli győzelem volt a fordulópont?
– Előtte már odahaza legyőztük a Honvédot, és akkor indultunk el. A Videoton elleni idegenbeli győzelem még egy pluszlökést adott a csapatnak.

– Lehet folytatni tavasszal is ezt az ősz végi tempót, vagy óhatatlanul hullámvölgyekre is kell számítani?
– Egyértelműen az a cél, hogy tudjuk folytatni ezt a sorozatot. Tulajdonképpen ezért készülünk, és remélhetőleg igazolódik is mindez.

– Ha már így elkapták a fonalat, akkor hogyan tartja meg a tüzet a játékosokban a szünet után?
– A játékosok saját magukban is tartják a tüzet. Megvannak a céljaink a bajnokság végére, amelyeket szeretnénk elérni.

– A klub igazgatója szerint a DVSC rendelkezik a legerősebb kerettel. Egyetért?
– Erős a játékoskeretünk, de legyünk egy kicsit telhetetlenek. A jobbnál is mindig van jobb, de úgy gondolom, tényleg jó keretünk van. Az ősz végén már lehetett látni, hogy amikor mindenki egészséges volt, akkor megvoltak a variációs lehetőségek, bármikor bárkit be tudtunk tenni a csapatba, és jó eredményeket tudtunk elérni. Összességében erősek vagyunk, de egy-két változtatásra mindig szükség van. Erősíteni szerettünk volna, így hozzánk került Wittrédi Dávid is, aki mindenképp segíteni tud nekünk.

– Wittrédi érkezésével akkor a középpálya rendben van?
– Úgy gondolom, hogy teljesen rendben van. A támadósorba is öt játékosunk van. Két fiatal, tehetséges labdarúgónak valószínűleg több lehetőség jut majd a tavasz folyamán.

– A Nyíregyházára igazoló Seydit könnyű szívvel engedte el?
– Seydi nagyon rendes ember és jó játékos, viszont az egész ősz folyamán voltak problémái. Nyilván ő is többet szeretett volna játszani, de kevesebb lehetőséget kapott. Egyelőre nem érkezik most senki. Jelenleg ezzel a kerettel dolgozunk.

– Az őszi teljesítmény alapján kiket tudna kiemelni, akik a legtöbbet fejlődtek és akiknél a legjobb hozzáállást látta?
– Inkább a csapatot emelném ki, hiszen akkor tudunk jó eredményeket elérni, ha csapatként funkcionálunk és a játékosok segítik egymást. Úgy gondolom, mindenki hozzátette a maga erényeit a játékhoz, és ebből alakult ki ez a szép sorozat.

– Biztosan sok csapat feni a fogát a DVSC játékosaira is. Sok futballistát próbáltak megkörnyékezni?
– Nem tudom, kiket környékeztek meg. A játékosoknak szerződésük van, nem is lehet őket megkörnyékezni. Vannak szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania. Nyilván ilyenkor felröppenek hírek, hogy egyik játékost innen keresik, a másikat meg onnan, de ezek csak akkor igazak, ha van alapjuk. Egyelőre nincs ilyenről szó.

– A jó debreceni tavaszra nézve melyik riválisok lehetnek a legveszélyesebbek?
– Nagyon nehéz tavasz elé nézünk, és szerintem mindegyik csapat. Nagyon sokan fenik a fogukat arra, hogy ott legyenek a dobogón. Sorolhatnám a csapatokat, de nem is szeretnék kihagyni senkit. Szerintem érdekes és nehéz tavasz elé néz minden csapat.

– A tavalyihoz hasonló szoros élmezőnyre számít idén is?
– Szerintem most is így lesz. Nagyon nehéz tavaszunk volt, hiszen a Győr folyamatosan tudta tartani velünk a lépést. Mi mindig eredménykényszerben futballoztunk. Sokkal nehezebb az elől állónak, mert neki folyamatosan nyernie kell, hiszen jönnek rá a többiek. Az üldözőknek pszichésen picit könnyebb, de múlt tavasszal meg tudtuk oldani ezt a feladatot. Most üldözők vagyunk, de szeretnénk ugyanolyan sikeresek lenni a tavasz folyamán, és minél előrébb végezni.

– Mit gondol, befogható még a Videoton?
– Szerintem bármi előfordulhat. Tizenhárom mérkőzés van, a Videoton pedig a legtöbb meccsét idegenben játssza, és nyilván nem lesznek ezek egyszerűek. Nagyon jó csapat a Videoton, de úgy gondolom, hogy bármi előfordulhat.

– Pontszámokat tekintve hogyan kalkulál a tavaszra? Mivel lenne elégedett a tavasz végén?
– Harminckilenc pontot kellene gyűjteni ahhoz, hogy elégedettek legyünk. Azon leszünk, hogy a lehető legtöbbet begyűjtsük. Mindenképp szeretnénk nemzetközi szereplést érő helyen végezni, és ezért kell megtennünk mindent. Nem tudhatjuk, hogy ehhez hány pont lesz elegendő. Az elmúlt szezonok alapján hatvanöt körüli pontszámmal már bajnok tud lenni a csapat. Néhány éve sikerült hetvennégy pontot is gyűjtenünk, az volt a legtöbb. Ősszel azt terveztük, hogy legalább harmincegy ponttal zárunk, a tavaszi harminckilenc pontból pedig megpróbálunk a legtöbbet kihozni.

– Mi lehet a megoldás a nézőszám növelésére Debrecenben? Mit ígérne a szurkolóknak?
– Egy futballmérkőzésnek akkor van hangulata, ha tele van a stadion, a közönség is részt vesz a mérkőzésen, és egymást tudják segíteni a szurkolók és a csapat. Úgy gondolom, az ősz második felében nagyon jó meccseket játszottunk, és ez lehet egy alap a nézők számára. Megígérhetem, hogy a tavasszal is hasonlóra fogunk törekedni.

– Ha összejön a dobogó, akkor a nyáron kell erősíteni ahhoz, hogy BATE Boriszov és Young Boys szintű csapatokat le tudjon győzni a DVSC?
– Mindig megpróbálunk előre nézni. Látjuk majd a tavasz folyamán, hogy miképp alakulnak az eredmények. Természetesen mindig kell előre gondolkozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik