NB I

Lesz még ennél is feljebb a Loki

Az ősz végére lendült igazán formába a bajnoki címvédő DVSC, amely legutóbb lemosta a pályáról a Nyíregyházát, és hasít a dobogó felé. A vezetőedző és a csatár, Kondás Elemér és Tisza Tibor szerint azonban semmi különös nem történt...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– A szezon elején voltak különböző problémáink, amiket meg kellett oldanunk, ezekről már nem szeretnék bővebben nyilatkozni. A csapat leküzdötte ezeket és nagyon szépen fejlődik – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Kondás Elemér, a legutóbbi hét bajnoki meccséből hatot megnyerő Debrecen vezetőedzője. – A nehéz periódusban nyilván lelki problémák is voltak, amiket nem lehetett egyik pillanatról a másikra orvosolni. Különösen a kupából való kiesés okozott traumát mindenkinek. Ezt úgy lehetett kezelni, hogy különböző változtatásokat eszközöltünk. Megkerestük a problémák okát és úgy tűnik, megoldottuk a helyzetet. A játékosok szerencsére abszolút partnerek voltak ebben, értelmes emberekről van szó. Ha úgy alakult, elfogadták a kritikát, elfogadták, hogy még többet kell dolgozniuk, az utóbbi hetek eredményei pedig magukért beszélnek.

A Debrecenre két Ligakupa-meccs vár még (az nyolcaddöntőben a másodosztályú Sopron lesz az ellenfél), illetve egy komoly rangadó hétvégén az MTK ellen. Aztán következik a hosszú téli szünet, ami a felfelé tartó csapatnak elvileg nem a legjobbkor jön. De Kondás Elemér ezzel nem foglalkozik, és még nem nézegeti a tabella tetejét sem.

– Azzal nem tudunk mit csinálni, hogy pont most jön majd a bajnoki szünet, ez így volt tervezve. Túlságosan előre nem gondolkodunk, a következő feladatokra koncentrálunk. Szerdán Ligakupa-meccset játszunk Sopronban, hétvégén pedig az idei utolsó bajnoki jön, az MTK ellen, amit mindenképpen meg szeretnénk nyerni, hogy még közelebb kerüljünk a dobogóhoz. Aztán jön a Sopron elleni visszavágó – jelenleg ennél messzebb nem tekintünk.

– A célok megfogalmazásánál a szezon előtt egyértelmű volt, hogy a nemzetközi kupaszereplést ki kell vívnia a csapatnak. Ez továbbra sem változott. Úgy gondolom, azzal, hogy az elmúlt hét meccsünkből a Fradi ellenit kivéve valamennyit megnyertük, bizonyították a srácok, hogy továbbra is a legjobbak között vannak, nem is nagyon lenne értelme lejjebb adni. Azt nem figyeljük, melyik riválisunk mennyire van előttünk, a folytatásban tavasszal is jól akarunk játszani és akkor úgyis odaérünk a mezőny legelső részébe – ismertette a vezetőedző a Loki távlatait.

Csatlakozott hozzá a DVSC-TEVA csatára, a Nyíregyháza ellen duplázó Tisza Tibor is, aki egyáltalán nem bánja, hogy jön a szünet, hiszen rászolgáltak már egy kis pihenőre.

– Örülök, hogy a csapatnak és nekem is jól megy a játék és az eredmények is jönnek. Korábban sem volt túl sok gond a játékunkkal, egyszerűen benne voltunk egy rosszabb szériában. Mostanra kijöttünk belőle, nekem pedig sikerült beverekednem magam a kezdőbe és gólokat tudok lőni. Szeretnénk minél tovább nyújtani ezt a sorozatot – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Tisza. Ő sem aggódik, hogy a téli szünet megtörheti a Loki lendületét.

– Nem bánom, hogy jön a szünet, hiszen eléggé fárasztó volt a szezonunk, nyáron a nemzetközi kupa miatt alig volt idő pihenni, mostanra rászolgáltunk már egy kis pihenőre. Az persze nem a legjobban jön ki, hogy éppen amikor ilyen formában vagyunk, következik a téli szünet, de hát ezzel kár lenne túl sokat foglalkozni, a hátralévő meccseket meg kell nyerni ősszel, tavasszal pedig azon leszünk, hogy minél közelebb kerüljünk az élen lévőkhöz.

Tisza abban is egyetért edzőjével, hogy a felfelé kapaszkodó Debrecennek nem kell még az előtte állókkal foglalkoznia, elég, ha tavasszal szépen megelőzik őket…

– Amikor a tizenkettedik vagy a nyolcadik helyen álltunk, akkor sem a táblázatot figyeltük, meg a többieket, most sem ez a dolgunk. Persze így, hogy közelebb vagyunk a dobogóhoz, már megnézem, hány pont kell még, de a legfontosabb, hogy a folytatásban is tartsuk ezt a formát, akkor a további eredmények is jönnek majd – tette hozzá Tisza Tibor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik