NB I

Komoly debreceni fölény a Nyíregyháza ellen

Legutóbb 15 éve nyert a Spartacus a DVSC ellen az első osztályban; vasárnap újra találkozik a két keleti rivális.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Debrecen a Nyíregyházát fogadja az élvonal 16. fordulójában. Jó formában várja a keleti rangadót a címvédő hazai együttes: legutóbbi három bajnokiját megnyerte, és a kezdeti botladozások után immár hat meccs óra veretlen az élvonalban. Az újonc Nyíregyháza kevésbé mondhatja el magáról mindezt: bár a legutóbbi fordulóban 4-0-ra megverte a Pécset, előtte Diósgyőrben kikapott; korábban a Haladás ellen is otthon tartotta a három pontot, előtte hat meccsen keresztül nem tudott nyerni az élvonalban.

A Debrecen áll jobban

Az 1980-as első élvonalbeli találkozó óta összesen 19 alkalommal mérkőztek az NB I-ben: a Loki ezalatt tizenegy győzelmet aratott, ötször végeztek döntetlenre a csapatok, és mindössze háromszor nyert a Nyíregyháza. A legutóbbi találkozót az első fordulóban vívták a felek, akkor Seydi és Pekár góljaival 1-1 lett a vége Nyíregyházán. A Debrecen bajnoki meccsen legutóbb 2010 áprilisában győzte le a Nyíregyházát, akkor idegenben 3-0-ra nyert, míg a Szpari utoljára 1999 őszén tudta megverni riválisát az élvonalban.

A két fél a Magyar Kupában, illetve a Ligakupában is találkozott az elmúlt években; itt sem termett több babér a nyírségi alakulatnak: 2012 novemberében ugyan 3-2-re legyőzte odahaza a DVSC-t, ám a debreceni visszavágón 3-1-re alulmaradt, így búcsúzott a sorozattól.

https://www.youtube.com/watch?v=kFJS3XOMxxE

Ha az elmúlt tíz év mérlegét tekintjük, akkor nagy a debreceni fölény: húsz meccsen 15 DVSC-győzelem született, négyszer végeztek döntetlenre a csapatok, és csak az egyetlen MK-siker áll a Nyíregyháza oldalán.

https://www.youtube.com/watch?v=0kxHOUQAsB0

Olvasói sztorik