Törökország

Dr. Horváth számított a remek őszre

Az MTK támadója combsérüléssel küszködik, de a tavaszi rajton már mindenképp szeretne játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtökön lejátszotta második törökországi edzőmérkőzését az MTK, amely hajtós meccsen 1-1-re végzett a román élvonalbeli FC Botosoni ellen. A kék-fehérek két nappal ezelőtt 3-0-ra legyőzték a szlovák Kassát, de Garami József egyik találkozón sem számíthatott egyik kulcsemberére, Dr. Horváth Zsoltra. Az ősszel három gólt szerző 26 éves csatár a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának elmondta, combsérülés miatt kényszerült a partvonalon kívülre, de a tavaszi rajton már szeretne játszani.

– A jobb combközelítő-izmomban elég komoly szakadás történt körülbelül két héttel ezelőtt. A műfüvön egy rossz mozdulat eredménye a sérülés, és ennek zajlik most a rehabilitációja – kezdte Horváth Zsolt. – Remélem, jövő héten már be tudok szállni a teljes értékű munkába. Abszolút úgy tervezem, hogy a tavaszi rajton már ott lehetek a csapatban. Jövő hétvégén egy szlovák csapattal játszunk edzőmeccset, és azon már mindenféleképpen szeretnék játszani.

– Milyen gyakorlatokat tud végezni?
– Somodi Lászlóval és a rehabilitációs edzőnkkel, Sipos Péterrel dolgozom külön. Konditerembe járok, futógyakorlatokat is végzek, és most már kezd egyre komplexebbé válni a feladat.

– Hogy látja, hol tart a csapat a felkészülésben? Alakul a tavaszi MTK játéka?
– A mostani mérkőzéseinken az őszi kezdőcsapat majdnem fele sérült, de úgy látom, a jelenleg pályán lévő játékosok is megállják a helyüket. A mai meccsünkön is kifejezetten tetszett a játék. Remélem, ha mindannyian felépülünk, akkor még élesebb versenyhelyzetben még jobban fog teljesíteni mindenki.

– Remek őszi szezonon vannak túl, hiszen a második helyen telelnek. Mi volt a sikeres első félév hátterében?
– Az első és legfontosabb szerintem, hogy együtt maradtunk. Szokták kérdezni, hogy számítottam-e ilyen helyezésre, és mindenki azt szokta válaszolni, hogy nem, de én ennek az ellenkezőjét mondom, igenis számítottam ilyen jó szereplésre. A tavaly tavaszi táblázaton is harmadikok lettünk, úgyhogy bízom a hasonló folytatásban.

Olvasói sztorik