Törökország

Ezt megúszta az MTK…

A kék-fehérek 1-1-et játszottak Törökországban a veszélyesen futballozó román élvonalbeli FC Botosani ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – FC Botosani (román) 1-1 (1-1)
Törökország
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Thiam, Poór – Pölöskei Zs. (Halmai R., 80.), Kanta J., Hajdú Á. – Bese, Hrepka, Csiki (Schrammel, 75.). Edző: Garami József
Az MTK gólszerzője: Hrepka (6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román élvonal hetedik helyén álló FC Botosani ellen játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó MTK, amely ezúttal is több játékosát volt kénytelen nélkülözni sérülés miatt: Horváth Zsolt, Vass Ádám, Hegedüs Lajos, Kálnoki Kis Dávid és Torghelle Sándor is kedélyesen szotyizgatott a leláton.

Már a második percben vezetést szerzett a román csapat: egy indítást elnéztek az MTK középhátvédjei, a támadó pedig 14 méterről a hosszúba passzolt. Nagy iramban indult a találkozó, a románok letámadtak, a magyarok viszont kicsit megilletődve kezdtek. A hatodik percben aztán egyenlítettek a kék-fehérek: Csiki lépett meg a bal oldalon, pontos beadását Hrepka egyből a kapu hosszú sarkába lőtte (1-1).

Jól kezdte a meccset a Botosani, amely lendületesen és agresszívan futballozott, a 14. percben Thiamnak kellett mentenie hét méterre az MTK kapujától. Az első 15-20 perc inkább a románoké volt. A 21. percben szép kontrát vezetett Garami József együttese: Bese élesen belőtt beadásáról Hrepka milliméterekkel maradt le a kapu előterében. Az első félidő közepére teljesen kiegyenlítetté vált a játék.

A harmincadik percben Thiam hozta helyzetbe az ellenfelet, aki 17 méterről mellé lőtt. Az első félidő utolsó harmadában helyzetekig nem jutottak a csapatok, a mezőnyben folyt a harc, ami sok szabálytalanságot eredményezett. A 38. percben Hrepka csípett el egy keresztpasszt, de lövését blokkolta egy becsúszó védő. A játékrész utolsó percében egy távoli román szabadrúgást fogott biztosan Groppioni.

Rögtön MTK-helyzettel indult a második félidő: Hrepka beadására Hajdú Ádám robbant be remekül, de fejese fél méterrel mellé ment. Az 56. percben hatalmas MTK-lehetőség maradt ki: Hajdú Ádám szerzett labdát a középpályán, Csiki rossz átadása után ismét hozzá került a labda, de kissé balról, hét méterről fölé lőtt. A 65. percben egy szép román kontra végén Groppioni érintése is kellett, hogy a hosszú oldalon érkező szélső ne passzolja a kapuba a labdát.

Két perccel később egy román lesgólt érvénytelenítettek a játékvezetők. Ekkor eléggé beszorult a kék-fehér együttes, futószalagon jöttek a román lehetőségek. A 73. percben Vukmir a gólvonalról ollózott ki egy átemelést. Tíz perccel a vége előtt az MTK veszélyeztetett: Hajdú Ádám gurított vissza Kanta Józsefnek, akinek a húszméteres bombáját csak másodjára tudta megfogni a románok kapusa.

A 84. percben egy szögletet csak néhány centivel csúsztatott kapu mellé az egyik román játékos. Az utolsó percben Hrepkát kaszálták el 22 méterre a kaputól, a szabadrúgást Kanta a hálóőr kezébe lőtte. A találkozó egészét nézve veszélyesebben focizott a román együttes, de helyzetek mindkét oldalon adódtak, összességében reális a döntetlen.

Olvasói sztorik