NB I

Még két igazolást tervez az MTK

Huszonhárom játékossal kelt útra Törökországba a fővárosi együttes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy hete kezdték meg a felkészülést az MTK labdarúgói. A keret lejátszott három edzőmeccset, tárgyaltak játékosokkal, vannak sérültek, távozók és érkezők. Domonyai László klubigazgatót a klubhonlap kérdezte a törökországi edzőtáborba vezető úton.

– Három nyertes edzőmeccsen vagyunk túl, jó ütemben halad a felkészülés. Rossz hír viszont, hogy a Vasas elleni mérkőzésen – a teljes tavaszi szezonra – elvesztettük Deutsch Bencét, aki lábközépcsont-törést szenvedett, így csak a nyári felkészülési időszakban csatlakozhat a kerethez – kezdte a klubigazgató. – Hegedüs Lajos és Vass Ádám a csapattal tart a beleki edzőtáborba, mert sokat javult az állapotuk. Dr. Horváth Zsolt makacs combközelítő-izomhúzódással bajlódik, így a felkészülési mérkőzéseken nem játszott, a munkában nem vett részt, de itt van velünk ő is, ahogy Torghelle Sanyi is, akinek előbb a csípőjével, majd a combhajlító izmával voltak gondjai, de reméljük, hogy a jövő hét közepén-végén már játszhatnak. Sokat javult Csiki Norbert állapota is, aki rúgást kapott a lábára a Vasas ellen, ő akár már hétfőn teljes értékű munkát végezhet. Kelemen Dávid bokája aláfordult a Szigetszentmiklós elleni találkozó utolsó perceiben, de reményeim szerint mindhárom mérkőzésünkön pályára léphet Törökországban.

A felnőtt keret mellett a szakmai stábban is történtek változások.

– Dr. Szilágyi György, csapatorvos és az MTK közös megegyezéssel szerződést bontott. A doktor úr más irányú elfoglaltságai miatt az egyéb feladataival már nem volt összeegyeztethető az együttműködésünk. Ennek megfelelően a jövőben új orvosi stáb foglalkozik a játékosokkal, amelynek munkája az edzőtábor után kezdődik.

Érkezők és távozók is lesznek az MTK-nál. Még két igazolást tervez a klub: a debreceni Vadnai Dániel az egyik kiszemelt, míg mellette egy – egyelőre meg nem nevezett – külföldi játékos leigazolásán is dolgoznak.

– Két átigazolást tervezünk. Szeretnénk leigazolni Debrecenből Vadnai Dánielt, ám az ő szerződtetésére – amennyiben tető alá hozható – csak február huszadikán, egy héttel a bajnoki rajt előtt kerülhet sor. Ez azonban nem probléma, hiszen Dani több mint tíz évet focizott nálunk, így azonnal beilleszthető a játékrendszerbe. Mellette egy külföldi játékossal, illetve a menedzserével tárgyalunk, de az ő személyét még szeretném titokban tartani.

A Törökországba utazó keret tagjai

Játékosok: Hegedüs Lajos, Federico Groppioni, Fadgyas Tamás, Nagy Tibor, Dragan Vukmir, Talabér Attila, Bese Barnabás, Torghelle Sándor, Halmai Ramon, Hrepka Ádám, dr. Horváth Zsolt, Kelemen Dávid, Hajdú Ádám, Poór Patrik, Pölöskei Zsolt, Kálnoki-Kis Dávid, Khaly Iyane Thiam, Csiki Norbert, Vass Ádám, Kanta József, Baki Ákos, Schrammel Ádám, Sergio Fernandez Tamayo

Szakmai stáb: Domonyai László, Garami József, Teodoru Vaszilisz, Pölöskei Gábor, Somodi László, Sipos Péter, Józsa Miklós, Molnár István, Kiss János, Máté Gábor, dr. Kincses Dániel, Nemes Ferenc, Szegő Tibor

Olvasói sztorik