NB I

Gyorsan triplázott az MTK

A kék-fehérek a második félidő elején tíz perc alatt eldöntötték a Szigetszentmiklós elleni edzőmeccset.
Felkészülési mérkőzés
MTK – Szigetszentmiklósi TK-Erima 3-0 (0-0)
Budapest, Ikarus-pálya
MTK: Groppioni – Nagy T., Kelemen, Vukmir, Poór – Pölöskei Zs., Thiam, Kanta J. – Bese, Sergio, Hrepka. Cserék: Fadgyas, Baki, Hajdú Á., Schrammel, Ramos, Halmai R. Edző: Garami József
Gólszerzők: Ramos (47.), Kanta J. (49.), Thiam (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A siófoki edzőtáborból hazatérő Szigetszentmiklóssal játszott felkészülési mérkőzést az MTK. A sérült Hegedüs Lajos, Vass Ádám és Deutsch Bence ezúttal nem játszott az MTK-ban, de közülük csak a kilenc hetes kihagyásra kényszerülő Deutsch kénytelen lemondani a törökországi edzőtáborozásról.

A második percben Kollega lőtt félfordulatból a kapufa mellé. Öt perccel később Kanta József szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. A 12. percben Bonifert a tizenhatos sarkáról fél méterrel a kapu mellé lőtt. Ezután Tóth Ferenc lőtt a kapu fölé, majd Bese szerzett labdát a felezővonalnál, észrevette, hogy a kapus kint áll, de az emelése mellé ment. A 21. percben egy szentmiklósi szabadrúgás után Vágó Levente kísérlete ment mellé.

Egyenrangú ellenfélnek bizonyult az SzTK, amely valamivel többet támadott, de pontatlanul. Az MTK viszonylag ritkán jutott el a másik tizenhatosig. A folytatásban némileg változott a helyzet, de az élvonalbeli csapat továbbra sem tudott eljutni komoly helyzetekig.

A 39. percben egy szép kontra után Poór beadását Bese átvette, de végül nem találta el a kaput. A 42. percben Thiam egy 16 méteres lövéssel fejezte be a kontrát, de a kapus elérte a labdát. A szünet előtt Bese vezethette volna kapura a labdát, de az ötös sarkáról nem lőtt, hanem passzolt, ráadásul pontatlanul.

Az első félidőben egyik csapat sem szerzett gólt, viszont a második felvonás elején hármat is lőtt az MTK. A 47. percben Ramos a tizenhatos jobb oldalán kapta a labdát, rávezette a kapura, majd laposan előtte a kapus alatt (1-0). Két perccel később ismét Ramos indult meg, majd a lövése után a kapusról kipattanó labdát Kanta József egy védő szorításában a hálóba továbbította (2-0). Az 57. percben Kanta szögletét Thiam fejelte a kapuba (3-0).

A 62. percben Kelemen kiugratása után Ramos ismét egyedül vihette a labdát a kapusra, aki ezúttal lábbal védett. Három perccel később Kelemen újabb remek átadását most Pölöskei Zsolt lépett ki, megpróbálta átemelni a kapuson a labdát, de nem volt elég magas az ívelése – tudósított az MTK Twitter-csatornája.

Olvasói sztorik