Törökország

„Jók ezek a tüzes meccsek”

Lipták, Kalmár, Tokody, Pátkai és Völgyi értékelte a Győri ETO keddi, kínaiak elleni sikerét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amíg Lipták Zoltán pályán volt a keddi, kínaiak elleni meccsen, a Győri ETO védelmének igazi karmestereként futballozott, ráadásul olyan indítása is volt, amit ritkán látni. Majdnem hatvan métert szállt a labda, amivel Andrics betörhetett a büntetőterületen belülre.

– Végig mi irányítottuk a játékot, és kezünkben tartottuk a mérkőzést. Sajnos voltak a kiállítások, de ha ezek nincsenek, még több góllal győzhettünk volna. Volt egy szabadrúgás, láttam, hogy Andrics beindul, és megpróbáltam a védők mögé ívelni a labdát, szerencsére jól sikerült. Nagyon jó mérkőzés volt – mondta a klubja honlapjának adott videóinterjúban Lipták Zoltán.

A fiatal Kalmár Zsolt minden labdájának szeme volt, sokat dolgozott az egész meccsen, és amikor lehetett, kreatívan játszott, de aztán ő is a kiállítás sorsára jutott.

– Jól tartottuk a labdát, jól léptünk vissza, próbáltuk azt csinálni, amit az edző mondott. Amíg nem volt kiállítás, addig a kezünkben volt a meccs, jobban játszottunk. Voltak fegyelmezetlenségek, piros lapok, de jó iramú meccset játszottunk. Én a vonalon kívül odapakoltam egyet a gyereknek, nem tudom, hogy ez piros lap volt-e, de a bíró így döntött – mesélte Kalmár Zsolt.

A technikai vezetőként dolgozó Tokody Tibor máris visszatért a pályára! Mindkét keddi mérkőzésen fontos pillanatban állt be, és stabilitást adott a védekezésnek.

– Mivel átöltöztem, és minden eshetőségre felkészültem, nyilvánvalóan gondoltam, hogy játszani fogok, hiszen Horváth Ferenc direkt úgy osztotta el a csapatokat, hogy szinte mindenki kilencven percet játsszon, de akadhatnak sérülések és kiállítások is, ahogy a példa is mutatja, ezért szükség volt rá, hogy beálljak. Az elmúlt években szinte minden pozícióban játszottam Győrben, ez nem is titok. Örülök, hogy nagyjából meg tudtuk oldani a feladatot – mondta a 33 éves Tokody Tibor.

Pátkai Máté szerint is nagyon jól játszott az első félidőben a győri csapat a kínaiak ellen. Végrehajtották, amit a vezetőedző kért, ennek köszönhető a győzelem.

– A második félidőben többször elszabadultak az indulatok, és a játékvezető nem igazán tudta kézben tartani a mérkőzést. Minden játékosnak fontos, hogy gólt lőjön, bár nekem nem ez az elsődleges feladatom, de jó, ha egy középpályás néha gólt is rúg. A szisztéma változatlan, négy-egy-négy-egyes felállásban játszunk, és ugyanúgy támadó szerepkörben játszom. Persze, a védekezésbe is be kell segítenem, de néha oda kell érnem a kapu elé – magyarázta Pátkai Máté.

Magyarország egyik legtehetségesebb ballábas labdarúgója Völgyi Dániel, kivételes lövőtechnikával. Ha sérülése után újra képes lesz arra, hogy a csapat húzóembere legyen, aligha lesz nála jobb játékos a posztján idehaza. Ha pedig úgy hajt, és olyan fegyelmezett lesz, mint kedden a kínaiak ellen, akkor aligha gondol bárki arra, hogy keresni kellene…

– Horváth Ferenc még nem mondta senkinek, hogy ki az első és ki a második számú – mondta Völgyi Dániel a büntetőlövések végrehajtóiról. – Mivel én rúgtam az utolsót, és azzal nyertük meg a bajnokságot, amit soha nem fogok elfelejteni, ezért úgy gondoltam, hogy most is én fogom lőni a tizenegyest, de természetesen volt más jelentkező. Ezek a tüzes meccsek a jók, bár ennyi kiállítás azért nem mindennapi, ennek ellenére azt gondolom, hogy pozitív volt ez a mérkőzés, abból a szempontból is, hogy végre nyerni tudtunk. Szerintem jól játszott a csapat, és meg tudtuk valósítani, amit az edzőnk kért.

Olvasói sztorik