Törökország

Öt piros lap a Győr meccsén

A játékvezető volt a főszereplő, de az sem mellékes, hogy az ETO 2-1-re nyert a kínai élvonalbeli Hangzhou Greentown ellen. Képgalériával!
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – Hangzhou Greentown (kínai) 2-1 (1-0)
Törökország
Győr: Kamenár – Svec (Tokody, a szünetben), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai, Kalmár – Dudás, Rudolf G. (Burgos, 67.), Andrics. Edző: Horváth Ferenc
A Győr gólszerzői: Pátkai (5.), Völgyi (tizenegyesből 55.)
A Győr kiállítottjai: Lipták (59.), Lang (79.), Rudolf (86.), Kalmár (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első keddi felkészülési mérkőzését a kínai élvonalbeli Hangzhou Greentown ellen játszotta a Győri ETO. A 26 fős keretből hárman hiányoztak, hiszen Koltai Tamás már hazautazott, és otthon végzi a rehabilitációs edzéseket; Marian Had állapota kis mértékben javult, a délelőtti átmozgató edzésen már a csapattal közösen edzett, de csak futott, és az egyenes vonalú mozgásnál nem voltak fájdalmai, de játszani még nem tud. Rajta kívül Rok Kronaveter sem vállalta a játékot. A kispadra leült a technikai vezető Tokody Tibor is, és a szünetben be is állt.

A harmadik percben Kamber ugratta ki Dudást, aki kilépett a leshatáron, de a kapus kimozdult, és kézzel ért a labdához, talán a tizenhatoson kívül, vagy annak határán, de a játékvezető nem fújt semmit. Két perccel később Kalmár remekül fordult le a középpályán, és Andricsot futtatta. A szélső egy csel után középre adott, ahol Pátkai érkezett, és közelről a hálóba lőtt (1-0).

A kilencedik percben Dudás ugrott ki megint, utolsó emberként lerántották, de a szabadrúgás elakadt a sorfalban. A 19 percben Pátkai remek passzával Rudolf Gergely tört kapura, de a védők belepiszkáltak a labdába, amire Andrics lecsapott, ám a lövése elakadt. Két perc elteltével egy szöglet után a kifelejt labdát Völgyi Dániel egy csel után ellőtte, de a kapus bravúrral hárított. A 24 percben az első veszélyes kínai kontra végén Svec mintaszerű becsúszással szerelt.

A 37. percben egy jobbról belőtt szabadrúgásba középen belecsúsztattak a kínaiak, de Kamenár szép vetődéssel hárított. A 41. percben cserével kiállították a Hangzhou Greentown egyik játékosát, mert akkorát rúgott Dudás Ádámba, amekkorát csak bírt, még a szomszéd edzőpályán is megállt a játék. A magyar egyébként nem sérült meg.

A kínaiak durva belépőit leszámítva kiváló volt az első félidő. Völgyi és Svec szépen lezárta a széleket, Dudás és Andrics előre és hátra is agilisan játszott, Lipták és Kamber jól mozgatta a védelmet, Lang nagyon jól tartotta, és rendre megelőzte az elefántcsontparti csatárt, Kalmár labdáinak szeme volt, Pátkai és Rudolf jó lépett be a játékba és Kamenár magabiztos volt, mint mindig. Jól sikerültek a letámadások, a kiugratások is.

A szünet után Dudás ugratta ki remekül Rudolfot, de ő átemelte a kaput. Az 54. percben Lipták végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Andrics kapura tört, de buktatták. A megítélt tizenegyest Völgyi lőtte a hálóba (2-0). Az 59. percben Lipták Zoltán kapott piros lapot, de a játékvezető hosszú ideig nem engedte be a helyére Burgost, pedig az első félidőben a kiállított kínai helyett szinte azonnal jöhetett egy csere… Végül beállt Burgos, de Rudolf Gergely helyére, úgyhogy tíz emberrel kellett folytatnia a Győrnek.

A 73. percben máris kihasználta emberelőnyét a kínai csapat, amely lesgyanús szituációból szépített. Három perccel később egyenlíthetett volna az ellenfél, de ezúttal beintették a lest. A 79. percben Lang Ádám nehéz helyzetbe hozta csapatát, mert piros lapot érően szabálytalankodott, ezért az ETO kettős emberhátrányban folytatta a játékot. A bíró két perc múlva úgy döntött, hogy beállhat még egy győri, úgyhogy Rudolf Gergely visszaállt.

A játékvezető ámokfutása a hajrában is folytatódott, előbb a frissiben visszatért Rudolf, majd Kalmár kapott piros lapot. A kínaiak végül nem tudtak egyenlíteni, így a Győr 2-1-re nyert az öt kiállítást hozó találkozón – tudósított a győri klub honlapja.

Második keddi edzőmeccsét a grúz Sioni Bolnisi ellen játssza a győri csapat.

Olvasói sztorik