Törökország

Újabb győri kiállítások

A bajnokcsapat 1-0-ra kikapott a grúz Sioni Bolnisi elleni, két piros lapot hozó felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – FC Sioni Bolnisi (grúz) 0-1 (0-1)
Belek, Törökország
Győr: Pogacsics – Wolfe (Tokody, 71.), Sztanisics, Lenzsér, Dinjar – Mevoungou, Illés (Burgos, 63.), Trajkovics – Martínez, Strestík, Varga R. Edző: Horváth Ferenc
Kiállítva: Mevongou (29.), Trajkovics (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második keddi edzőmeccsét az MTK által hétfőn legyőzött grúz Sioni Bolnisi ellen játszotta a Győri ETO. Az ellenfél soraiban ott volt a kisalföldiek két egykori játékosa, Lasha Totadze és Giorgi Ganugrava is. A kínaiak elleni meccsen kiállított négy győri játékos ezúttal töltötte le büntetését, ezért a cserepadon most is Tokody és Burgos ült.

Eleinte a mezőnyben zajlott a játék, a grúzok szinte a térfelükről sem léptek ki, de az első támadásukból rögtön gólt lőttek. A tizenhatos vonaláról, kissé jobbra a csatáruk kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). Ezután több biztató kísérlete volt az ETO-nak, de igazán nagy helyzet nem alakult ki. Strestík nagyon aktívan játszott, Martínezt felrúgni sem lehetett, Varga Roland is agilisan futballozott, és a fiatal Illésnek is akartak szép momentumai.

A 24. percben Varga kapott remek kiugratást, de a lövése erőtlenre sikeredett. A 29. percben kakaskodás alakult ki a büntetőterületen belül egy szabadrúgás elvégése előtt, és a játékvezető kiállította Mevoungout, de nem állhatott be a helyére senki. Az utolsó negyedórában volt pár biztató lehetőségük a győrieknek, de az utolsó passzoknál rendre hiba csúszott a támadásba.

A grúz csapatnak is volt egy ziccere, és egyszer Pogacsics Krisztiánnak kellett tisztázni 35 méterre kifutva a kapujából. Nem látszott az emberhátrány, ugyanakkor sokkal kevesebb volt a váratlan beindulás, és érthető módon a letámadás is, mint az első meccsen. A magyarok közül mindenki becsülettel tette a dolgát, de az ellenfél hátul jó zárt, így alig volt helyzete Horváth Ferenc együttesének.

Az 54. percben a grúzok durva szabálytalanságot követtek el, Trajkovics a földre került, amit nem is hagyott szó nélkül, ezért a bíró őt állította ki. A labdabirtoklás százalékos aránya 85-15 volt a Győr javára, Pogacsics kapusnak nem volt sok dolga. A 62. percben Strestík adott remek labdát Vargának, de mielőtt helyzetbe került volna, elsodorták előle a labdát.

A 69. percben Burgos egy testcsel után indított volna, de beleléptek a labdába, pedig Martínez egyedül indult a kapu felé. A 77. percben Pogacsicsnak kellett védenie, de a labda lelassult a védőkön, így nem volt komoly veszély. A hajrában az ETO kapusa előbb biztosan fogott egy távoli lövést, majd szépen tolt fölé egy újabb grúz kísérletet.

A bajnokcsapat végül 1-0-ra kikapott, de megmutatta az erejét. Alázatosan álltak hozzá a találkozóhoz a győriek, egymásért küzdöttek. Dinjar remekül figyelte a védelmet, és óriási sprinteket vágott ki, Martínez labdabiztos volt, egyszer például a saját tizenhatosán belül kicselezett két védőt. Kitűnt a fiatal Lenzsér is, aki veszélyes szituációban sem csak előrevágta a labdát, hanem szépen megjátszotta azt – tudósít az ETO honlapja.

Olvasói sztorik