Törökország

Miriuta: a Fradi a legjobb

A klub korábbi kiváló játékosa szerint Thomas Doll jó ember és jó edző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros korábbi kiváló labdarúgója, a kolozsvári CFR jelenlegi vezetőedzője, Miriuta Vasile adott interjút a FradiMédia stábjának a törökországi edzőtáborban. Az egykori remek középpályás nem csak jelenlegi csapatáról, hanem az FTC-ben eltöltött évekről is beszélt.

– Hogy érzi magát CFR-nél?
– Nagyon jól érzem magam. Találtam egy jó csapatot, remek játékosaim vannak, ott vagyunk a hetedik helyen. Megpróbálunk előrébb kerülni. A célunk az Európa Liga, majd meglátjuk, hogy összejön-e – kezdte Miriuta.

– Elérhető cél?
– Nagyon nehéz lesz, de megpróbáljuk. Szerintem jó a keretünk, mert vannak remek külföldi játékosok és jó románok is, csak össze kell rakni a csapatot. Remélem, jó edző leszek. Eddig csak Németországban dolgoztam ifistákkal a Cottbus második csapatnál, majd Romániába kerültem a Ceahlaul Piatra Neamt csapatához, és jól is futballoztunk. Most megkaptam ezt a nagy lehetőséget. Remélem, egy-két év múlva még jobb edző leszek, és egy jobb csapathoz is odakerülhetek.

– Milyen focit szeretne megvalósítani a csapataival?
– Mindenképpen egy offenzív, támadófutballt szeretnék, de nagyon fontos a taktika és a fizikai felkészültség is. A mai világban ha nem bírsz futni, véged van.

– Hogyan gondol vissza a Ferencvárosra?
– Ott futballoztam kilencvenhattól kilencvennyolcig, és nagyon szép időket töltöttem a Ferencvárosnál. A klub mindig ott lesz a szívemben és nagyon drukkolok neki. A Fradi a legjobb magyar csapat. Ott szép focit kell játszani, de szerintem Thomas Doll jól össze fogja rakni a csapatot és a Ferencváros megindul majd felfelé. Doll volt már edző a Hamburgnál és a Dortmundnál is, szerintem jó ember, aki remek választás volt, de majd az eredmények fogják eldönteni végső soron.

– Melyik Ferencváros-meccsre emlékszik vissza a legszívesebben?
– Az első meccsemen két gólt lőttem a Honvédnak, de a legjobb meccsem talán az Olympiakosz elleni, idegenbeli kettő-kettes találkozó volt, ahol az első gólt szabadrúgásból szereztem, a másodiknál meg én adtam a gólpasszt Limperger Zsoltnak.

– Kikkel tartja a kapcsolatot?
– Lipcsei Péterrel és Dragóner Attilával sokat találkoztam, Limperger Zsolttal is gyakran összefutottam, mert ott lakik Törökbálinton. Vincze Ottóval is sokszor beszélünk.

– Mit kíván a jövőre nézve?
– Remélem, hogy megnyerjük a bajnokságot és azt is szeretném, hogy a Ferencváros is bajnok legyen.

Olvasói sztorik