Hírek

Miriuta lett a Kolozsvár edzője

Az egykori magyar válogatott játékos irányítja a román CFR Cluj együttesét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasile Miriuta lett a CFR Cluj vezetőedzője – adta hírül a román Mediafax hírügynökség. A kolozsvári alakulat gyengélkedik a bajnokságban, jelenleg a hetedik helyen áll, ezért szánta el magát az edzőváltásra a klub vezetősége.

Miriuta feladata az, hogy a szezon végén az első négy hely valamelyikét megszerezve kivezesse a nemzetközi porondra a csapatát. A kolozsváriak jelenleg 28 ponttal állnak a tabellán, tizenegy ponttal lemaradva a harmadik helyezett Steaua Bukaresttől.

Magyarországon játékosként a többi között a Ferencvárosban és a Győrben is megforduló, 45 éves szakember a szintén első osztályú, kilencedik helyen álló Ceahlăul Piatra Neamt együttesét hagyja ott új csapatáért.

Miriuta a sport.ro portál érdeklődésére már korábban megerősítette, valóban tárgyal a Kolozsvár vezetőivel, de mivel élő szerződés köti a Ceahlaul csapatához, ezért ottani főnökeitől is függ a váltás. A jelek szerint azonban sikerült megegyezni, így eldőlt, hogy még karácsony előtt átveszi a korábbi szakvezető, a frissen elbocsájtott Petre Grigoras helyét a patinás romániai alakulatnál.

Pászkány Árpád, az erdélyiek tulajdonosa kifejtette, mindenképpen egy motivált, ambiciózus, fiatal edzőben gondolkodtak, ezért esett a választásuk a játékosként hosszú évekig Németországban légióskodó szakvezetőre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik