Hírek

Csak az aranyérem számít

Ha másfél év múlva nem lesz bajnok a kolozsvári csapat, az új edző, Vasile Miriuta leköszön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros, a Győri ETO és a német Energie Cottbus egykori magyar válogatott labdarúgója, Vasile Miriuta lett Románia egyik legtehetősebb klubja, a CFR Cluj vezetőedzője. A csapat magyar tulajdonosa, Pászkány Árpád kereste meg őt, és a tárgyaláson gyorsan, két óra alatt megegyeztek, másfél évre szóló szerződést írtak alá.

Miriuta már el is köszönt korábbi klubja, a Piara Neamt játékosaitól. Az elnök őszinte sajnálatát fejezte ki a távozása miatt, de örömének is hangot adott, hogy egy olyan nagy klub, mint a CFR, tőlük igazol edzőt.

– Hat pontra vagyunk az Európa Ligára jogosító helyezéstől, és mivel a bajnokság fele még hátravan, jó esélyt látok arra, hogy odaérjünk a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyre – mondta új csapata reményeiről a Magyar Hírlp érdeklődésére Miriuta. – Nem titok az sem, hogy egy év múlva bajnoki címet szeretnék ünnepelni Kolozsváron. Azt az ígéretet tettem a tulajdonosnak és a klub vezetőinek, hogy ha ez mégsem jönne össze, akkor engem nem kell kirúgniuk, magamtól felállok a kispadról.

Miriuta január 12-én vezényli majd az első edzést Kolozsváron, ahová nem egyedül érkezik, korábbi csapatától egy spanyol játékost is magával visz. Addig is az erdélyi hegyekben és Magyarországon tölti az időt családjával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik