Futsal

„Gond van a srácok hozzáállásával”

Szerb és ukrán játékosok Berettyóújfaluban; egy alapember, Lovas Norbert is elhagyta a csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Gőzerővel készül az őszi szezonkezdésre a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu teremlabdarúgó-csapata. A játékoskeretben történt változásokról Turzó József vezetőedző a berettyohir.hu oldalon elmondta, hogy kényszerből, a szűkös piaci lehetőségek miatt igazoltak külföldről. Összesen négyen távoztak: Lovas Norbert, Nagy Tamás, Birinyi Balázs és Hajdú Zsolt.

A hosszú évek óta alapembernek számító válogatott játékossal, Lovas Norberttel nem tudtak megegyezni a hosszabbításról, Nagy Tamás pedig a Haladáshoz igazolt. Birinyi a tanulmányai folytatása miatt a fővárost és a Fradit választotta.

Az érkezők listája egyelőre a szerb Srdjan Stanic és David Vulovic, a Rákospalotáról igazolt Nagy Imre, valamint az ukrán Dmitrij Klocsko nevét tartalmazza. Utóbbi nem volt teljesen ismeretlen a szakmai stáb számára, hiszen az UEFA Futsal Cup barcelonai elitkörében, a Lokomotiv Harkov színeiben játszott az MVFC ellen.

A szerbek 22-23 évesek, Nagy Imre hozzájuk hasonló korú. A legnagyobb fogásnak Klotcsko számít, aki rutinos játékos, kétszeres ukrán bajnok, szerepelt hazája felnőtt válogatottjában, és tagja volt Ukrajna U21-es csapatának is, amely bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon.

– Itthon a mi mércénkkel nézve nagyon kevés a szóba jöhető hazai futsal játékos, ugyanakkor egyre több a fizetőképes klub és a mi ajánlatunk jelen pillanatban nem számít meggyőzőnek. Nem titok, hogy Imre mellett volt ugyan két másik itthoni kiszemeltünk is, de mindketten nemet mondtak – magyarázta Turzó József. – Rutinos játékosok hiányában nem volnánk ellene a fiatalok beépítésének, ám az a tapasztalat, nem csak nálunk, hogy gond van a srácok hozzáállásával.

Az edző elmondta, hogy bár a külföldi játékosok általában többe kerülnek, a bihariaknak sikerült korrekt fizetésben megegyezniük szerb és ukrán légiósaikkal. A bajnokság augusztus végén rajtol, de az első forduló után az Európa-bajnoki pótselejtező miatt máris szünet következik. A szövetségi kapitány a Berettyóújfalu öt játékosára számít az augusztusi összetartásokon, és várhatóan a szeptemberi meccseken is. Az MVFC ezen a héten szerdán 17 órától a Veszprémet, pénteken 19 órától a Gödöllőt fogadja felkészülési mérkőzésen.

Olvasói sztorik