Futsal

Győr ismét BL-tornának ad otthont

Az UEFA Futsal Cup főtáblájának egyik csoportját megint a Rába ETO rendezheti meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Negyedszer lesz házigazda a győri teremlabdarúgó-klub az UEFA Futsal Cup főtábláján. A Rába ETO-t a nyolcadik helyre rangsorolta az európai szövetség, ami óriási eredmény.

Június 26-án jelölték ki a rendező csapatokat. A lengyel bajnok visszalépése ellenére 48 ország 49 klubja vesz részt a teremlabdarúgók legrangosabb versenysorozatában. Mostanra már véglegesítették a rangsort, és meghatározták a házigazdákat a selejtezőben és főtáblán egyaránt.

Az augusztus 25. és 30. között esedékes selejtezőben öt darab négycsapatos és három darab háromcsapatos csoport lesz, ez összesen 29 csapatot jelent, a minitornák nyertesei jutnak tovább.

A szeptember 29. és október 4. között esedékes főtáblán hat darab négycsapatos csoport lesz, mindenhonnan az első és a másik léphet tovább az elitkörbe.

A kontinentális erősorrend alapján további négy élcsapat közvetlenül kvalifikálta magát az elitkörbe. Mivel a Rába ETO az európai ranglista legjobb tíz csapat közé került, első kalapos csapatként várhatja a július 2-án rendezendő sorsolást. Érdekesség, hogy öt évvel ezelőtt még csak a 27. helyen álltak a győriek – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik