Futsal

Nem volt sok idő az ünneplésre

Harnisch Ákos és kupagyőztes győri csapattársai már a macedóniai Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két legfőbb bajnoki riválisát, a Berettyóújfalut és a Veszprémet is legyőzte a teremlabdarúgó Magyar Kupa négyes döntőjében a Rába ETO, így megvédte címét. A győri együttes előbb az ősi rivális bihariak ellen állt fel 3-1-es hátrányból az elődöntőben, és végül 7-3-ra nyert, majd a kiskunfélegyházi torna fináléjában egy sokáig nagyon szoros meccsen 4-1-es sikerrel hódította el a serleget a veszprémiek ellen.

Harnisch Ákos, a győriek válogatott játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mindkét találkozó nagyon nehéz volt, de nagy lökést adott a csapatnak a Berettyó elleni siker. A győri együttes válogatott kerettagjainak egyetlen nap pihenő jutott a döntőt követően, majd edzőtáborba vonultak a nemzeti csapattal, hogy felkészüljenek a március 18-án kezdődő, macedóniai Európa-bajnoki selejtezőre.

– Mennyi időt tudtak szorítani az ünneplésre a kupagyőzelem és a válogatott edzőtábor között?
– Hazafelé a buszon megünnepeltük a sikert, másnap pedig volt egy szabadnapunk, aztán utaztunk a válogatott edzőtáborába. Nagyon jó volt a hangulat a kupadöntőben, színvonalas mérkőzéseket játszottunk, abszolút jó élmény volt – mondta Harnisch Ákos.

– Két bajnoki riválist sikerült legyőzniük a kupadöntőben. Melyik meccs volt a nehezebb?
– Az elődöntőben vesztésre álltunk, innen fordítottunk, majd a Veszprém ellen is szoros volt a meccs. A Berettyó elleni siker lélektanilag jól jött, hiszen az elmúlt időszakban többször is kikaptunk tőlük. Pozitív gondolatokkal tudtunk nekivágni a döntőnek, ahol egy ugyanolyan nehézségű, jól összerakott ellenfelet sikerült legyőznünk. Minden döntő-résztvevőnek jár a gratuláció, legfőképpen a csapattársaimnak!

– Most pedig már az Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek a spanyolok, a macedónok és a svájciak ellen. Melyik riválisra kell még fokozottan figyelni a spanyolok mellett?
– Tudni kell, hogy a spanyolok kilógnak a mezőnyből. A házigazda macedónokat és a svájciakat viszont meg kell vernünk, hogy a második helyen továbbjuthassunk a csoportból, és pótselejtezőn kivívhassuk az Európa-bajnoki szereplést. Minden nap ezért dolgozunk, napi két edzéssel, videózással készülünk a selejtezőkre.

– A spanyol válogatott erejét nem kell ecsetelni, de mi a helyzet a többiekkel? Mit tudnak Svájc, illetve Macedónia játékerejéről?
– A svájciakat láttuk az előselejtezőben, a macedónokról pedig az edzőnknek van jó néhány felvétele. Utóbbi csapat számít kettejük közül a magasabban kvalifikáltnak. Ellenük kezdjük a tornát, az első meccsen tehát mindenképpen nyerni kell, különben nem lesz sansz a továbbjutásra.

Olvasói sztorik