Futsal

Elkezdte a felkészülést a bajnok Rába ETO

Alaposan kicserélődött a győriek játékoskerete; magyarok és külföldiek is távoztak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ötszörös terembajnok Rába ETO megkezdte a felkészülését a következő szezonra. Az első megbeszélést csütörtökön tartotta a spanyol edző, Illa Solé Jordi, majd egynapos pihenő után szombaton jó hangulatú, dinamikus nyitóedzést vezényelt a győri Audi Arénában.

A játékoskeret alaposan kicserélődött, a nyáron távozott a spanyol légiósok zöme: Calvo Pardo Noe, Da Silva Santos Everton, Palomeque Bolanos Alejandro, Solano Luchena Sergio és Castilla Moreno Miguel. A fiatalok közül Bognár Bálint és Takács Zoltán Gergely, valamint Fehér Zsolt másodedző is Dunaújvárosban folytatja, Püspök Péter pedig a Veszprémbe igazolt.

A szlovák Slov-Matic Bratislava három meghatározó játékosa – Tomas Drahovski, Michal Seidler és Gabriel Rick – is Győrben folytatja, illetve érkezett Fouad Amrani, aki a 2010–2011-es szezonban 34 mérkőzésen 21 gólt szerzett, és most, négyéves kitérő után visszatért. Az elmúlt négy esztendőben Kuvaitban és Csehországban játszott.

Érkezett a Barcelona B-csapatától Alejandro Constantino Vinas, a győriek harmadik számú kapusa pedig Alasztics Marcell lesz. A felnőtt csapat keretéhez csatlakozik még a győri Jakatics Ádám, valamint több magyar tehetséges fiatal is érkezik, Győrbe szerződtetésük augusztusban realizálódik.

Az ETO teremlabdarúgói jövő hétvégén a Stella Rosa Mitropa Kupán vesznek részt, ahol címvédőként Közép-Európa kupagyőzteseivel találkozhatnak Bécsben – írja a klub honlapja.

A Rába ETO jelenlegi kerete: Tóth Gy., Matkovics, Alasztics – Lódi, Juanra, Harnisch, Sáhó, Dróth, Drahovski, Rick, Seidler, Amrani, Jakatics, Farkas B., Vinas.

Olvasói sztorik