Futsal

Távoztak a légiósok a bajnokcsapattól

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Drucskó Zoltán az UEFA futsal- és strandlabdarúgó-bizottságának tagja lett, négy évre szól a kinevezése. A négyszeres magyar teremlabdarúgó bajnokcsapat, a Rába ETO ügyvezetője 2013 nyara óta a Magyar Labdarúgó Szövetség futsal bizottságának elnöke – számolt be a Kisalföld.

– Természetesen megmarad ez a pozícióm is, emellett látom el az európai szövetségnél rám bízott feladatokat – kezdte a győri sportvezető. – Úgy gondolom, hogy a kinevezés az elmúlt években elvégzett közös munka elismerése is, annak a néha úgy gondolom, emberfeletti erőfeszítésnek, amit a győri és magyar futsal felemelkedése érdekében végeztünk.

A bizottság a többi között a sportág versenyeivel kapcsolatos ajánlásokat, módosításokat dolgoz ki. Előkészíti az UEFA által bonyolított Európa-bajnokság, Futsal Cup, világbajnokság és EB-selejtező helyszíneinek, rendezőinek kiválasztását. Együttműködik futsalfejlesztési stratégiák és programok megvalósításában és felügyeli a versenyeket, előkészületeket és sorsolásokat.

– A sportág, a futsal egyre népszerűbb, az idei BL-sorozatban a negyvenkilencből negyvennyolc ország csapata indul. A legutóbbi döntőt Portugáliában, tizenkétezer néző előtt rendezték. Lett volna több szurkoló is, de a csarnokba ennyien fértek be. Azon leszek, hogy a BL rendszerét kissé átalakítsuk. Bár a versenynaptár elég szoros, szeretném, ha a négycsapatos elitkörből ne csupán az első jusson tovább. Az oda-vissza vágós lebonyolítás szerintem jobb rendszer lehetne.

Igaz, a magyar együttesek – köztük a Rába ETO – eddig is többször lehettek házigazdái a bajnokcsapatok számára kiírt UEFA Futsal Cupnak, a magyar érdekeltséggel a hazai futsal csak profitálhat.

Átalakul a Rába ETO

Alaposan átalakul a négyszeres magyar bajnok Rába ETO kerete. Ahogy korábban szó esett róla, a klub két szlovák és egy cseh légióssal már megállapodott, azonban a korábbi külföldi játékosai közül – Juanra kivételével – mindenki távozott. Három fiatal magyar játékos is máshol folytatja a pályafutását. Püspök Péter közös megegyezéssel távozik, várhatóan Veszprémbe.

Bognár Bálintot viszont szívesen látták volna még Győrött, de a korábbi edző, Fehér Zsolt invitálására a Dunaújvárosba igazolt. A kapus Takács Zoltánnak Dunakeszin ígértek több játéklehetőséget, ő emiatt távozott.

– Sajnáljuk utóbbi két játékos döntését, de így is maradtak tehetséges fiataljaink. A magyar bajnok U15-ös korosztály lehet majd Győrött az új aranygeneráció, persze ehhez még idő kell. Úgy érzem, elég erős marad a keretünk, de egy vagy két játékos érkezése azért még várható – tette hozzá Drucskó Zoltán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!