Futsal

Focival ünnepelt karácsonykor Dárdai Pál

A magyar válogatott szövetségi kapitánya december végére, az ünnepekre hazajött Berlinből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai teremtornán adott ízelítőt focitudásából Dárdai Pál. A magyar válogatott 38 éves szövetségi kapitánya – akinek szerződését az MLSZ nemrég hosszabbította meg egy évvel – december végére, a karácsonyi ünnepekre hazajött Berlinből, ahol a Hertha BSC U15-ös csapatát edzi – írja a Blikk.

Nem csak Pécsen élő édesapját, a 63 éves id. Dárdai Pált látogatta meg családjával, hanem ellátogatott a véméndi rokonokhoz is, a család egy része ugyanis ebből a Baranya megyei községből származik. Korábban volt rá példa, hogy Dárdaiék disznótoron vettek részt az 1400 lelket számláló településen, most azonban a hagyományos kispályás focitornán indultak harcba a sikerért. Azt tervezték, hogy heten alkotják majd a Dárdai-csapatot, azonban ketten kidőltek a sorból.

– Lajos nagybátyám nemrég megsérült egy meccsen, Palkó fiamnak pedig a bölcsességfogát húzták ki, így ők most nem vállalhatták a játékot, de édesapámmal, két fiammal, Lali unokatestvéremmel és velem együtt öt Dárdai adta a csapat magját. Ezen a napon persze nem az eredmény volt a lényeg, hanem olyan örömfoci részesei akartunk lenni, ahol fiatal és idősebb, fiú és lány egyaránt jól érzi magát – vázolta a helyzetet a kapitány, aki néhány barátot is bevett együttesébe.

Nyolc csapat is összejött a minitornára, és persze mindenki boldog volt, ha pályára léphetett a köztiszteletnek örvendő szövetségi kapitány ellen, vagy csak tapsolhatott egy-egy szép megmozdulásának. Dárdaiék a harmadik helyen zárták a viadalt.

– Annak idején kis srácként nyaranta egy hetet itt, a véméndi nagyszülőknél töltöttem, így korábban is sokakkal rúgtam együtt a labdát. Csak megöregedtünk, de a játék szeretete nem változott, ezúttal is ez hozott össze bennünket – mondta a szilvesztert is itthon köszöntő kapitány, aki a napilapnak azt is elárulta, hogy a vasárnapi programot közös ebéd zárta. – A finom pörkölt, az ízletes rétes sem maradhatott ki, s ezt a közös emlékek felidézése mellett zamatos vörösborral, kékoportóval és cabernet-vel öblítettük le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik