Futsal

A Partizan visszavágott a Vidinek

A székesfehérváriak harminc évvel ezelőtti sikercsapata 4-2-re kikapott a szerbektől a teremben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn csoportmérkőzésekkel folytatódtak a XV. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál küzdelmei, de a nap szenzációját ezúttal nem a keddi döntőbe igyekvő csapatok összecsapásai jelentették…

Délután őszülő hajú férfiak jelentek meg a Videoton Oktatási Központ folyosóján, és ezzel egyenes arányban a negyven évnél idősebb nézők szíve is hevesebben vert. Mindez nem volt véletlen, mivel megérkeztek az 1985-ben UEFA Kupa-ezüstérmet szerző Videoton SC tagjai.

Harminc évvel ezelőtt érte el a fehérvári klub a magyar labdarúgás eddigi utolsó nagy klubsikerét, és a szervezők kiemelten szerettek volna emlékezni erre a jubileumra. Már csak azért is, mert bő két hete volt egész pontosan harminc esztendeje, hogy a Vidi a továbbjutását ünnepelhette Belgrádban, a Partizán stadionjában.

– Az én feladatom volt, hogy összetrombitáljam a fiúkat. Sokan azt mondták, eljönnek, de már nem akarnak pályára lépni. Sikerült meggyőznöm őket, annak ellenére, hogy tudomásul kell venni, már itt is fáj, ott is fáj. Örülök, hogy még mindig emlékeznek erre a sikerre, bár akadna belőle mostanság is. Nem mindig adatik meg egy labdarúgó pályafutása során, hogy zsinórban négyszer találjon be – ráadásul egy ilyen fontos meccsen – mondta a Videoton történetének legeredményesebb játékosa, Szabó József.

A városházán Mészáros Attila alpolgármester fogadta a csapatokat, majd egy jóízű ebéd után, a publikum vastapsa közepette vonultak ki a parkettre. A Partizan kerete meglehetősen foghíjasnak bizonyult, mivel több meghívott vírusos fertőzés miatt nem tudott pályára lépni.

Disztl P. – Végh, Burcsa, Csongrádi, Szabó J., Vadász. Csere: Koszta, Borsányi, Wittmann, Vaszil, Gömöri – a Videoton ebben az összeállításban vette fel a harcot a szerbekkel. Még erősebbek is lehettek volna a fehérváriak, de Horváth Gábor és Csuhay József lába nem volt százszázalékos, így nem vállalták a játékot.

Nebojsa Vucsicsevics duplájával előnyhöz jutottak a vendégek, Csongrádi Ferenc és Szabó találatai után szorosabb, 3-2-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok. A rövid szünet után a Vidi több ígéretes akciót vezetett, ám a befejezéssel ezúttal adósak maradtak, míg Vucsicsevics újabb gólja végérvényesen eldöntötte a fontosabb kérdéseket, és 4-2-es vendéggyőzelem született – tudósított a feol.hu.

Olvasói sztorik