NB I

Fehérvári nosztalgiázás

Ismét pályán az UEFA Kupa-döntős csapat. Az akkori Vidi a két ex-jugoszláv ellenfélből alkotott vegyes csapat ellen játszik teremben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton Baráti Kör Egyesület hosszú évek óta minden karácsonykor – egészen pontosan a két ünnep között – megrendezi nagyszabású teremlabdarúgó tornáját Székesfehérváron, a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában. A megye legjobb amatőr teremcsapatainak kupaküzdelme mellett hagyományosan egy-egy gálamérkőzés színesíti a programot.

Idén különös fényt ad a fociünnepnek, hogy harminc éves évfordulóját ünnepli a Videoton egykori UEFA Kupa-menetelése. Ennek apropóján a szervezők meghívták az akkori fehérvári sztárokat egy nosztalgia-mérkőzésre (többen a játékosok közül egyébként is futballoznak kispályás csapatokban), ellenfélnek pedig az akkori sorozat két ex-jugoszláv együtteséből összeálló vegyes csapatot kérték fel.

A Vidi által a legjobb 16 között búcsúztatott Partizan Belgrád és a elődöntőben kiütött Zseljeznicsar Szarajevó játékosai közül sokan elfogadták a meghívást, így Burcsa, Szabó, a Disztl testvérek és a többi egykori fehérvári hős borítékolhatóan telt ház előtt, nosztalgikus hangulatban búcsúztathatja az évet. A találkozó december 29-én, hétfőn, 16 órakor kezdődik a VOK-ban.

Olvasói sztorik