Futsal

A bajnokok újabb pontvesztése

Három perccel a vége előtt még háromgólos hátrányban volt a Berettyóújfalu a Dunaújváros otthonában a naptári év utolsó mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 12. forduló
Dunaferr DF Renalpin – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Aradi (10.), Schrancz (20.), Nagy R. (23.), illetve Nagy I. (38.), Rábl (38.), Lovas (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 12. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótoltak hétfő este a Dunaújvárosban, ahol az újonc Dunaferr-DF-Renalpin a bajnoki címvédő Berettyóújfalut fogadta. A házigazdák nagyon fogadkoztak a meccs előtt, hogy pontot, pontokat szereznek, és ennek megfelelő elszántsággal vetették magukat a küzdelembe.

Az már az első perctől látszott, hogy nagyon szervezetten, a védekezés biztonságát előtérbe helyezve próbálta meglepni ellenfelét a Dunaferr, és ez a taktika sikeresnek is bizonyult, mert a vendégeknek nem nagyon volt esélyük akcióból veszélyeztetni.

Az újvárosiak a szünet után – nagy meglepetésre – már három góllal vezettek. Ahogy várható volt, igen korán kockáztatott a Berettyóújfalu, és már a 28. perctől vészkapussal támadva próbálta feltörni a hazai falat, ám a Dunaferr önfeláldozóan védekezett, így a hajráig nem változott az eredmény. Aztán a 38. percben kétszer, az utolsó percben további egyszer betalált az MVFC, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt – tudósított a dunaujvaros.com.

Edzői értékelések

Baranyai Pál, Dunaferr: – Az első félidő első tíz perce alatt a vendégcsapat eldönthette volna a mérkőzést a helyzetei alapján. Utána megszereztük a vezetést, és onnan kezdve viszont több lehetőségünk volt. Szünetre kétgólos vezetéssel tudtunk bemenni. A második félidőben tudtuk, hogy nagyobb iramra fog kapcsolni az ellenfelünk, de a fegyelmezett védekezésünkkel meg tudtuk akadályozni a gólszerzésüket. A Berettyóújfalu nagyon hamar lehozta kapusát, tizenegy perc volt még a második félidőből, és ezzel felőröltek minket. Sajnos csak egy pontot tudtunk szerezni. A meccs kezdése előtt aláírtuk volna az ikszet, de úgy gondolom, a mérkőzés alapján otthon tarthattuk volna a három pontot. Gratulálok a csapatomnak, és kellemes ünnepeket, boldog újévet kívánok a futsal társadalomnak!

Turzó József, Berettyóújfalu: – Az eredmény ránk nézve hízelgő… Sokat birtokoltuk a labdát, de ez inkább meddő mezőnyfölény volt. Keveset vállaltunk azokból a futásokból, amit megbeszéltünk és gyakoroltunk. De ha azt nézem, hogy null-háromról sikerült felállni, akkor ez más megvilágításba is helyezhetné a mérkőzést (mellékesen, de nem lényegtelen, hogy kiváló játékvezetés mellett), de a lényeg, hogy vége az évnek – amely hosszú volt – és mindenkinek szeretnék kellemes ünnepeket kívánni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik