Futsal

Össze kell szednie magát a bajnokcsapatnak

A válogatott Rábl Jánosnak van némi hiányérzete a címvédő Berettyóújfalu őszi szereplése miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő este meglepő, 4-1-es vereséget szenvedett az Aramis vendégeként a Berettyóújfalu csapata a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 14. fordulójában. A címvédő bihariak így a tabella harmadik helyén állnak, de egy meccsel kevesebbet játszottak a Veszprémnél, és ha karácsony előtt legyőzik az újonc Dunaújvárost, akkor a második helyről várhatják a folytatást. A Rangadó.hu megkereste az UEFA Futsal Cup elitkörében is szerepelt MVFC válogatott játékosát, Rábl Jánost, aki a budaörsiek elleni találkozót és a csapat őszi szereplését is értékelte.

– Mi hiányzott a győzelemhez az Aramis ellen?
– Sajnos nem játszottunk jól. Bár megszereztük a vezetést, de nem volt bennünk olyan átütőerő, amire szükség lett volna a mérkőzés megnyeréséhez. Úgy érzem, az Aramis jól játszott, mi pedig talán egy kicsit fáradtak is voltunk. Megéreztük a sérültjeink hiányát, és nem tudtuk azt játszani, amit szoktunk – mondta Rábl János.

– A vereség után visszacsúsztak a harmadik helyre, bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a közvetlen riválisaiknál. Mennyire elégedett az őszi szereplésükkel?
– Vegyesek az érzéseim. A rivális Rába ETO-val kétszer találkoztunk, és egyszer sem kaptunk ki. Először az utolsó másodpercben egyenlítettek a győriek, legutóbb pedig legyőztük őket, és ez mindenképp pozitív. A Veszprémtől és az Aramistól viszont egyszer-egyszer vereséget szenvedtünk, ami szerintem nem jó dolog, többet kellett volna nyújtanunk, hogy megverjük őket. Ha a Bajnokok Ligáját is idevesszük, akkor nem vagyok elégedetlen az őszi szezonnal, de van bennem némi hiányérzet.

– Az újonc Dunaújváros otthonában zárják az idei évet. Mire számít az utolsó meccsen?
– A dunaújvárosiak hétfőn hat-ötre kaptak ki Szombathelyen, ami azért elég jó eredmény. Úgy gondolom, nehéz mérkőzés vár ránk, főleg ha azt is figyelembe veszem, hogy milyen állapotban vagyunk. Össze kell szednünk magukat ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Nem lesz sétagalopp, ki-ki meccsre számítok.

Olvasói sztorik