Futsal

Lélektanilag fontos Berettyó-siker

Lovas Norberték is érzik, hogy nagyot léptek előre az ETO legyőzésével, de a többi meccset is meg kell nyerniük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három napon belül két rangadóját is megnyerte a címvédő Mezei-Vill FC Berettyóújfalu a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában. A bihari együttes pénteken odahaza a listavezető Rába ETO-t győzte le 2-0-ra, majd hétfőn a Haladás otthonában aratott 4-2-es sikert. Nagyon fontos győzelmeket könyvelhetett el Turzó József csapata: két sikerével immár 31 ponttal áll a tabella második helyén, úgy, hogy mindössze egy pont a hátránya az egy meccsel többet játszó Győrrel szemben.

A Rába elleni rangadó hőse Lovas Norbert volt a maga két góljával, míg a szombathelyi találkozón Nagy István, Nagy Tamás és Birinyi József döntöttek a három pontról. Lovas a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, beszéltek az öltözőben a Győr elleni siker jelentőségéről, de a hátralevő meccseken is szükség lesz a győzelmekre az alapszakasz-elsőséghez.

– Kijelenthető, hogy két fontos rangadót sikerült megnyerniük három nap alatt?
– Igen, mondhatjuk, hiszen a Győr és a Haladás ellen is rangadót játszottunk. A pénteki, Rába elleni meccs nagy derbi volt, hétfőn pedig Szombathelyen nyertünk. Utóbbi találkozón érződött rajtunk a fáradtság, de jó meccset játszottunk, és sikerült ott is nyernünk – mondta Lovas Norbert.

– Lélektanilag fontos sikert arattak a Győr ellen?
– A mérkőzés után beszéltük a társakkal is, hogy nagy lépést tettünk az alapszakasz-győzelem felé, de csak akkor végezhetünk az élen, ha az elmaradt, illetve hátralevő meccseinket is be tudjuk húzni. A Győr legyőzése nagy dolog, történjen az a bajnokságban vagy a kupában. Szerencsénk is volt a pénteki bajnokin, sok helyzetet elrontott az ETO, de emiatt szomorkodjanak ők, mi örülünk a győzelemnek.

– Több társával egy hét alatt kétszer is megfordult Szombathelyen. Mennyire volt nehéz felpörögni a válogatott meccsek után?
– Valóban, múlt hétfőn Szombathelyen, kedden Pápán játszottunk Ciprus ellen a válogatottal, majd a bajnokságban pénteken a Győrt fogadtuk, hétfőn pedig a Haladáshoz látogattunk, így utaztunk néhány száz kilométert. Négy nem akármilyen meccsen léptünk pályára a válogatott társakkal, és négy győzelmet arattunk egy hét alatt. A válogatott találkozók után nem volt nehéz felpörögni a bajnokikra, hiszen a Győr és a Haladás ellen sem kell pluszmotiváció. A Győr ellen mindig élmény pályára lépni, Szombathelyen pedig már csak a hosszú utazás miatt is nyerni akartunk, úgy álltunk hozzá, hogy az is jó, ha csak eggyel behúzzuk a meccset.

– A válogatott két győzelmét hogyan értékeli? Az első meccsen hat-négyre nyert a csapat, majd jött egy szoros, egy-nullás siker.
– Beszéltük, hogy mindkét meccset meg akarjuk nyerni, ha csak egy góllal is, de jó lenne győzelmeket aratni. Az első meccs hat-négy lett úgy, hogy akár nagyobb is lehetett volna a különbség, de a befejezéseknél nem koncentráltunk eléggé. Ez a második találkozón még inkább látszott, egy az egyben helyzeteket rontottunk, közelről hagytunk ki ziccereket. Azonban a csapategységet tekintve kiválóan szerepelt az együttes, hiszen sikerült kapott gól nélkül lehozni egy meccset, ami nemzetközi szinten nagyon ritka dolognak számít.

Trencsényi János lett az év legjobbja

A szakszövetségek minden évben megválasztják az év legjobb játékosát. Az MLSZ idén a Berettyóújfalu csapatkapitányát, Trencsényi Jánost jelölte a legjobbnak a férfi teremlabdarúgók között. Az MVFC rutinos kiválósága négy év szünet emelhette újra magasba a bajnoki serleget, miután a bajnoki döntőben legyőzték az ősi rivális Rába ETO gárdáját. Ebben a szezonban egy másik mérföldkőhöz is elérkezett a pályafutása, hiszen elérte a századik válogatottságot.

– Nagyon meglepődtem az elismerésen. Fel sem vetődött bennem, hogy akár én is a díjazottak között lehetek, hiszen sok jó játékos van, akik remekül teljesítettek. Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak a legjobbnak. Nagyon sokat jelent ez a díj, mivel nagyon értékesnek tartom. Gondolom, nagyban közrejátszik, hogy idén megnyertük a bajnokságot, és a BL-ben is jól szerepeltünk, ami jelzi, hogy igazi csapatmunka volt, így azt gondolom, hogy ez a többiek sikere is. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a díjhoz – nyilatkozta Trencsényi János a klubja honlapján.

Olvasói sztorik