Futsal

Érthetetlen berettyói kihagyások

Lovas Norbert sem érti, miért vesznek vissza tíz perc után; a BL-ben az elit vár a magyar bajnokra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csoportelsőként jutott a teremlabdarúgó Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Futsal Cup elitkörébe a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu a hazai rendezésű selejtezőcsoportból. A magyar bajnok a következő szakaszban Barcelonában lép pályára, ahol a címvédő hazai együttes mellett az angol Baku United és az ukrán FC Lokomotiv Harkov ellen mérkőzhet.

A csapat emellett az NB I alapszakaszában is igyekszik hétről-hétre helytállni: a selejtezők óta lejátszott két bajnokiján előbb nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a Veszprémtől (3-5), majd gólgazdag meccsen, idegenben verte a Csömört (9-5).

Lovas Norbert, a Berettyóújfalu játékosa az utóbbi találkozón egy gólt szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a Veszprém ellen még érződött a nemzetközi meccsek okozta fáradtság, de valamiért a Csömör ellen is kiengedtek tíz perc után.

– Nyolc gólt lőttek a második félidőben a Csömör ellen. Akkor talált magára a csapat?
– Nagyon nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben a Csömör felszívta magát, nekünk pedig nem ment úgy a játék, mint ahogy szerettük volna. Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a Veszprém elleni vereség alkalmával: vezetést szereztünk, de a tizedik perc környékén kiengedtünk, visszaesett a játékunk, így az ellenfél gyorsan berámolt két gólt. Még mi sem tudjuk, hogy ennek a visszaesésnek mi lehet az oka. A második játékrészben viszont sikerült visszarázódnunk, és megnyertük a meccset – mondta Lovas Norbert.

– Említette a Veszprém elleni hazai vereséget. Sokba kerülhet az ott elszalasztott győzelem?
– Nem mondanám, hogy elszalasztott győzelem volt, a játék képe alapján megérdemelten nyert a Veszprém. Az ötödik percben már kettővel vezettünk, de utána ugyanúgy visszaesett a játékunk, és megfordította a meccset az ellenfél. A Futsal Cup selejtezői miatt fáradtabbak voltunk, nem sikerült kipihenni – főleg fejben – azt a nehéz három meccset a bajnokit megelőző egy hétben. Ha kettő-nullnál mi lövünk gólt, akkor nyerhettünk volna, de így a tizedik perc után a Veszprémé volt a találkozó.

– Nehéz mérkőzésekből novemberben sem lesz hiány. Mire lesz jó a Berettyóújfalu a Futsal Cup elitkörében?
– Három jó meccset akarunk játszani. A címvédő Barcelonát és a londoni csapatot nem kell külön ecsetelni. Bár utóbbi sötét ló volt a selejtezők során, most már pontosan látjuk, hogy a Barcával nagyjából egy szinten van a Baku. A Harkovot ismerjük, a csapat az ukrán válogatott gerincére épül, ellenük sokat játszottunk válogatott szinten. A papírforma Barcelona, Baku továbbjutást ígér, mi pedig arra törekszünk, hogy minden meccsen becsülettel küzdjünk. Személyesen tapasztalhatjuk, hogy hol tart a nemzetközi élvonal, hova kellene egyszer eljutni. Külön öröm, hogy az aktuális bajnokkal is megmérkőzhetünk.

– A Futsal Cup selejtezőiben odahaza játszhattak. Milyen érzés volt a berettyóújfalui közönség előtt kivívni a csoportelsőséget?
– Amióta itt vagyok Újfaluban, utoljára az első bajnoki címnél tapasztaltam olyan hangulatot, mint most. Nagyon egymásra talált a csapat és a közönség, nagyon sokat segítettek nekünk a szurkolók. Például a Slov-Matic elleni sorsdöntő meccsen kettő-egyes vezetésnél is a szurkolók lendítettek át minket a holtponton, a fontos pillanatban mi szereztük a következő gólt, és végül a csoportelsőséget is ki tudtuk harcolni. Nagyon jó rendezésű torna volt, és nagy öröm, hogy tovább is tudtunk jutni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik