Futsal

Nehéz helyzetben a Berettyó a BL-ben

A Mezei-Vill kikapott az APOEL Nicosiától az UEFA Futsal Cup csoportkörének második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, főtábla, 6. csoport, 2. forduló
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – APOEL Nicosia (ciprusi) 2-3 (1-1)
Berettyóújfalu, játékvezetők: Sliva (litván), Stawicki (lengyel), Dzeikala (fehérorosz)
MVFC: Tihanyi – Trencsényi, Nagy T., Lovas N., Rábl. Csere: Mezei, Szabó P., Komáromi, Dávid R., Sánta, Birinyi, Fehér K., Gál I., Siska. Edző: Turzó József
Gólszerzők: Trencsényi (8.), Rábl (27.), illetve Xuxa (18.), Léo Feitoza (36.), Iacovou (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második forduló mérkőzéseit rendezték pénteken az UEFA Futsal Cup főtáblájának hatodik csoportjában. A házigazda Berettyóújfalu az első játéknapon nyert a norvég bajnok ellen, a ciprusi APOEL Nicosia viszont kikapott a pozsonyiaktól, tehát a mai meccs tétje a továbbjutás biztosítása volt az MVFC számára.

Alig telt el fél perc, máris jelezte a ciprusi együttes, hogy nem feltartott kezekkel vág neki a találkozónak: Stylianou lövését védte Tihanyi Csaba, majd a kipattanóból már nem talált kaput a támadó. Magához ragadta a kezdeményezést a Berettyó, és a hetedik percben egy szabadrúgást követően Trencsényi János révén meg is szerezte a vezetést (1-0). Bátran jött előre a vendég együttes, többször is Tihanyinak kellett hárítania. Közben a hazaiak is próbálkoztak, ám gólt a Nicosia szerzett: két és fél perccel a szünet előtt Xuxa egalizált (1-1).

Lelkesen dolgoztatta a vendégek kapusát a Mezei-Vill a második félidő elején is, ám Christofi rendre a helyén volt. A ciprusiak sem vettek vissza a lendületből, próbálták meglepni a hazaiakat, de a védők és Tihanyi kapus is figyeltek. A 27. percben Rábl János gólja ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat – Lovas Norbert passzát lőtte a kapuba (2-1). Egészen a hajráig úgy tűnt, bár ha csak nehezen is, de kiharcolja a továbbjutást a magyar együttes. A hidegzuhany azonban ismét – a csütörtöki meccshez hasonlóan – a 36., illetve a 37. percben jött: előbb Léo Feitoza (2-2), majd Christos Iacovou is betalált (2-3), így fordított a ciprusi együttes. A hajrában nem sikerült az egyenlítés, így a Berettyó maradt három ponttal a csoport második helyén, és mellé a ciprusi csapat is felzárkózott.

A kvartett másik találkozóján a Bratislava legyőzte a norvégokat, így a szlovák együttes az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé.

A csoport másik pénteki mérkőzésén:

Vegakameratene (norvég) – Slov-Matic Bratislava (szlovák) 0-3 (0-2)

Csütörtökön játszották

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Vegakameratene 3-2 (1-0)

Slov-Matic Bratislava – APOEL Nicosia 5-1 (3-0)

Olvasói sztorik