Futsal

Hamarosan rajtol a teremkupa

Egyetemi rangadóra kerül sor az első fordulóban; több élvonalbeli klub automatikus továbbjutó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ez az első olyan év, amikor a másodosztályú csapatoknak nem volt kötelező nevezniük a teremlabdarúgó Magyar Kupába, így nem a teljes mezőny volt érdekelt a csütörtöki sorsoláson. A tíz NB I-es csapat mellett a 38 másodosztályú alakulat közül 13 döntött úgy, hogy nekivág a sorozatnak, így összesen 23 csapat várta az első forduló beosztásának elkészítését.

Az első körben kiemeltek lesznek azok, aki eljutottak tavaly a legjobb nyolc közé. Ez hat csapatot érintett idén, mivel a tavalyiak közül a Fradi nem nevezett, illetve a BME megszűnt – a műegyetemisták neve megtalálható az NB II-ben, de másik sportszervezet égisze alatt indulnak idén.

A maradék 17 együttest hét párba sorsolták. A fennmaradó három együttes szerencsésnek érezhette magát, hiszen rögtön a második fordulóba jutott. Ez a három szerencsés a Csenger, és az NB I két újonca, a Dunaújváros és a Békéscsaba. A legjobb 16 közé a hat kiemelt, a hét párharc továbbjutója és a három erőnyerő kerül.

Az első körben az első osztályú csapatok elkerülték egymást. A legrosszabbul az Újpest Futsal járt, hiszen nehéz ellenfelet kapott, ráadásul igen messzire kell utaznia. A két újonc, a REAC és az Airnergy rögtön nívós, élvonalbeli ellenfelet kapott, így ízelítőt kaphatnak, mekkora a különbség a két osztály között. Bármelyikük továbbjutása igen nagy bravúr lenne. A fővárosban egyetemi presztízsrangadót rendeznek: a BME az ELTE-BEAC ellen lép pályára.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Ha NB II-es találkozik NB I-es csapattal, akkor az alacsonyabb osztályúnak elég a döntetlen a sikerhez. A hivatalos játéknap szeptember 24. szerda.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló

ZTE-Göcsej SK – Újpest FC-220 VOLT

REAC SISE Futsal – Swietelsky-Haladás VSE

Airnergy FC – Aramis SE

Brand Mission Tolna-Mözs – MMSZ SE Monor

BME FC – ELTE-BEAC

DEAC Armada – Vasas Futsal

Kincsem Lovaspark Nagykáta – Kastélydombi SE Monor

Automatikus továbbjutók: Pioneers Viharsarki FC, Dunaújvárosi Főiskola Renalpin, Csenger

Kiemeltek: Újszegedi TC, Rába ETO, Mezei-Vill Berettyóújfalu, Bábolna Natural Meat FC Törökszentmiklós, 1. FC Veszprém, Rubeola FC Csömör

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik