Futsal

Hajrágól döntött a székelyek ellen

A magyar futsal válogatott barátságos mérkőzésen 3-2-re nyert Hajdúböszörményben.
Felkészülési teremlabdarúgó mérkőzés
Magyarország – Székely válogatott 3-2 (0-0)
Hajdúböszörmény, 500 néző
Magyarország: Tóth Gy. – Szeghy, Dróth, Lódi, Rábl. Cserék: Tihanyi, Dávid R., Lovas, Trencsényi, Gál, Öreglaki, Tatai, Komáromi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Székely válogatott: Klein – Mánya, Szécsi, Szőcs L, Mihály. Cserék: Péter, Bíró, Kovács Á, Simon, Máté, Szabó Zs., Miklós T. Edző: Jakab Zoltán
Gólszerzők: Szeghy, Lovas, Dróth, illetve Szőcs L, Szécsi

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Telt ház, közel ötszáz lelkes néző és remek hangulat fogadta a csapatokat a női futsal első osztályába idén feljutó Hajdúböszörmény csarnokában. Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott helyenként tetszetősen játszva több ígéretes akciót is kidolgozott, de a székely csapat is bátran visszatámadott, és egy pillanatra sem került alárendelt szerepbe. Bár a két válogatott rúgott gól nélkül vonult szünetben az öltözőkbe, a szurkolók magas színvonalú, intenzív első játékrészt láthattak.

A folytatásban már a gólok sem hiányoztak, a 29. percben Lódi Tamás egy felívelés után készítette le a labdát az érkező MAFC-játékos Szeghy Szabolcs elé, aki a léc alá lőtt, megszerezve a vezetést a magyar válogatottnak (1-0). Az öröm nem tartott sokáig, egy perccel ezután Szécsi révén egyenlítettek a székelyek (1-1), majd kevéssel ezt követően megszerezték a vezetést is (1-2).

A magyar csapat a 33. percben válaszolni tudott Lovas révén, aki egy precízen kijátszott akciót fejezett be eredményesen (2-2). A találkozó legvégén, néhány másodperccel a végső dudaszó előtt Dróth Zoltán lefordult a védőjéről és hét méterről a hálóba talált (3-2), megszerezve a házigazdák győztes gólját.

Összességében nagy iramú, kiegyenlített mérkőzést játszott a futsal válogatott egy nagyszerű ellenféllel. Csütörtökön 18 órától ismét megmérkőzik egymással a két csapat, ezúttal Berettyóújfaluban, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban – tudósít az MLSZ honlapja.

– Az első félidő a lehetőségeké volt, azonban nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. A második játékrészben két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, ez elkerülhető lett volna, de nagyon örülök, hogy a végén megfordítottuk a mérkőzést. Célunk, hogy minél több hasonló iramú, színvonalas mérkőzést játsszunk, amely az őszi felkészülésünk részét képezi a márciusi Európa-bajnoki selejtezőre – mondta a lefújás után Sito Rivera szövetségi kapitány.

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik