Futsal

Ezúttal a székelyekkel játszanak

A magyar válogatott szerdán és csütörtökön barátságos mérkőzéseket játszik.

Kapcsolódó cikkek

A mérkőzések időpontjai:
Augusztus 27. szerda, 17 óra, Hajdúböszörmény, Városi Sport- és Rendezvényközpont
Augusztus 28. csütörtök, 18 óra, Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futsal válogatott kerete legutóbb júniusban találkozott, és kétszer is összemérte erejét Szlovákia legjobbjaival, az egyik találkozón tízgólos döntetlen született, míg a második mérkőzésen 6-5-ös vereséget szenvedtünk. A mieink szövetségi edzője, a spanyol Sito Rivera szerint minden meccs fontos a válogatott számára a márciusi Európa-bajnoki selejtezők előtt. A spanyol szakember múlt héten a Rába ETO győzelmével végződő Szuperkupa-mérkőzést a helyszínen tekintette meg, az ott látottak is sokat segítettek a keret összeállításakor.

– Rendkívül motivált és agresszív Győrt láttam, a Berettyó ezúttal nem volt formában. Minőségi játékosokat igazolt az ETO, ez is hozzájárul a magyar futsal fejlődéséhez. Külön örülök annak, hogy két fiatal, tehetséges szakvezető dolgozik a csapatokkal, akik nagyszerűen készítik fel a játékosokat – mondta Sito Rivera az MLSZ honlapján.

Válogatottunk következő célja a 2015-ös szerbiai Európa-bajnokságra való kijutás. A magyar csapat márciusban játssza első selejtező mérkőzését, a csoportokat szeptember 26-án sorsolják.

– Jelenleg minden mérkőzésünk a felkészülést szolgálja a márciusi Európa-bajnoki selejtezőre. Szerdán és csütörtökön az erős székely válogatott ellen játszunk, szoros mérkőzésre számítok. A felkészülés érdekében minden hónapban szeretnénk minőségi ellenfelekkel játszani, a következő feladat is komoly kihívás lesz, szeptember közepén részt veszünk a Visegrádi Négyek Tornáján, Brnóban – mondta Sito Rivera.

A keretből ezúttal két győri játékos, Harnisch Ákos és Balázs Zoltán is hiányzik.

A teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Tóth Gyula (Rába ETO), Tihanyi Csaba (Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok: Rábl János, Dávid Richárd, Lovas Norbert, Trencsényi János, Gál István, Komáromi Péter (Berettyóújfalu), Lódi Tamás, Dróth Zoltán (Rába ETO), Szeghy Szabolcs (MAFC-BME), Öreglaki Norbert (Haladás VSE), Tatai József (Veszprém)

Olvasói sztorik