Nem hitték el, hogy kikaphatnak

Az elveszített első meccs után Harnisch Ákos és a Rába ETO visszavágásra készül a bajnoki döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn este rendezték a teremlabdarúgó NB I döntőjének első mérkőzését, amelyen a címvédő Rába ETO a Berettyóújfalut fogadta. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc első felvonását meglepetésre a vendégek nyerték 6-4-re, így elvették a győriek pályaelőnyét. A bajnoki címvédő válogatott játékosa, Harnisch Ákos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem hitték el, hogy kikaphatnak.

– Szörnyű volt megélni a vereséget – kezdte Harnisch Ákos. – A probléma szerintem az is volt, hogy nem hittük el, hogy kikaphatunk. El volt könyvelve, hogy három meccs, és vége a bajnokságnak. Most mindenkinek leesett, hogy ez a valóság, mi is ki tudunk kapni. Tudatosult mindenkiben, hogy össze kell szednünk magunkat, hiszen most hazai pályán elvesztettük az előnyünket. Berettyóújfaluban a maximumot kell nyújtanunk, mert abban a csarnokban rengeteg néző előtt nem lesz egyszerű dolgunk.

– Pénteken következik a második felvonás. Mire számít az idegenbeli mérkőzésen?
– Nagyon várjuk már a visszavágót, hiszen most nekünk kell visszavágnunk. Nem merek semmit mondani, hogy a döntő hány meccses lesz. Nagyon szeretnénk megnyerni a második találkozót, és visszavenni az előnyünket. Tisztában vagyunk vele, hogy mindenképpen meg kell nyernünk a bajnokságot, hiszen csak az első helyezett indulhat a nemzetközi kupában.

– Kell valamin változtatniuk az első meccshez képest?
– Elég sok sérültünk van, ezért úgy gondolom, hogy taktikailag változtatni fogunk egy picit. Más játékot kell játszanunk egy kicsit, még agresszívabbnak kell lennünk. Oda kell figyelnünk a helyzeteknél, mert rengeteg lehetőségünk volt – személy szerint nekem is –, amelyeket nem rúgtunk be. Az első félidőben nem is játszottunk jól. A második játékrészben, amikor rájöttünk, hogy nagyobb baj is lehet, rákapcsoltunk egy fokozattal, de nem mentünk vele sokra, mert a Berettyó is mindig gólt tudott rúgni. Ők jól játszottak, hoztak egy átlagnál jobb játékot, ott és akkor ez elégnek bizonyult ellenünk. Nagyon remélem, hogy pénteken ez kevés lesz nekik.