Futsal

A bajnokcsapat újabb gólfesztiválja

Négy mérkőzést rendeztek hétfő este a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két elhalasztott meccset játszanak hétfő este a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában, és két meccset rendeznek a 19. forduló keretein belül.

Először a tavalyi Magyar Kupa-döntő két csapata, a bajnok Rába ETO és a mostani szezonban botladozó Haladás lépett pályára, és a várakozásoknak megfelelően ezúttal is imponáló magabiztossággal győzött. Lódi Tamás kezdte a gólgyártást, de a győriek vezetést csak a szünet előtti percekben vált fölényessé. A szombathelyiek szépítettek, de a becsületgólnál többre ezúttal nem futotta erejükből. A hazaiak nem adott esélyt a Haladásnak, könnyed és magabiztos győzelmet aratott. A végén már tartalékolta erőit a csapat, mert csütörtökön Magyar Kupa-negyeddöntőt a Szeged ellen, ezért nem engedték el válogatottjaikat az edzőtáborba. A hazaiak legeredményesebb játékosa végül a mesterhármast elérő Dróth Zoltán lett.

Az idei naptári évben remek formában játszó szegediek a háttérben több problémával küszködő, mostanság igencsak botladozó Aramist látták vendégül. A papírforma itt is bejött, bár az UTC előnyét a budaörsiek gyorsan kiegyenlítették, de a szünetben már kettővel vezettek a hazaiak. Mivel a második félidőt is 3-1-re nyerték, végül magabiztos sikert, és jó úton járnak a felsőházi rájátszásba kerülését. Az Aramis viszont nem tudott megállni a lejtőn, ezért komoly veszélybe került a harmadik helyezése.

A nap meccse kétségtelenül a második helyezett Berettyóújfalu, illetve az újonc Dunakeszi találkozója volt. Bár a Kinizsi pénteken simán kikapott hazai pályán a Győrtől, az MVFC otthonába a bravúr reményével érkezett. Eleinte csak a nagy küzdelem dominált, aztán a hazaiak helyzetei jöttek, de Tóth Gyula kapus kétszer is nagyot védett. Az első félidő közepén Fekete Róbert nagy helyzetet hagyott ki, a túloldalon Gál István viszont nem hibázott, sőt a szünet előtt Dávid Richárd is betalált (2-0).

Az újrakezdés után két perc sem telt el, amikor a hazaiak megduplázták az előnyüket, a meccs 28. percében pedig már 5-0-ra vezettek, majd jött a hatodik, és a Dunakeszinek csak a 37. percben sikerült szépítenie, Fekete révén.

Az esti meccsen a MAFC magabiztos, de a vártnál némileg szorosabb győzelmet aratott a sereghajtó Nagykáta felett.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz

A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE 10-1 (6-1)

Gólszerzők: Lódi (3., 7.), Juanra (13.), Fabio (17., 23.), Carlitos (17.), Dróth (19., 28., 38.), Püspök (39.), illetve Borsi (20.)

A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Dunakeszi Kinizsi 6-1 (2-0)
Gólszerzők: Gál I. (14.), Dávid R. (16.), Rábl (22., 22.), Sánta (29.), Nagy T. (36.), illetve Fekete R. (38.)

19. forduló

Újszegedi TC – Aramis SE 6-2 (3-1)

Gólszerzők: Juhász (4.), Dürgő (11.), Berndt (12.), Ondrejó (36.), Hegyesi (29., 38.), illetve Frank T. (5.), Birinyi (21.)

Kiállítás: Dürgő (20.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Kincsem Lovaspark-Nagykáta 6-4 (4-1)

Gólszerzők: Sivák (2.), Rajnay (5.), Kertész (11., 18.), Öreglaki (28.), Ragadics (34.), illetve Vörös (18.), Fülöp (31.), Ködöböcz (37.), Mészáros (39.)

Pénteken játszották

Dunakeszi Kinizsi – Rába ETO 2-7 (0-4)

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – DEAC Armada 9-0 (6-0)

Rubeola FC Csömör – Swietelsky-Haladás VSE 6-3 (1-0)

A Rákosmenti FC visszalépése miatt az 1. FC Veszprém szabadnapos volt.

Olvasói sztorik