Futsal

Rangadó helyett elsöprő győri siker

A címvédő Rába ETO 7-2-re nyert a Dunakeszi otthonában az NB I alapszakaszában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két rangadót is rendeztek péntek este a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 19. fordulójában.

Talán furcsa rangadónak titulálni az újonc Dunakeszi és a bajnoki címvédő, jelenleg is listavezető Rába ETO meccsét, de Kinizsi jelentős költségvetéssel büszkélkedhet, úgyhogy a bajnoki rajt előtt alaposan bevásárolt, a téli szünetben pedig tovább erősített, ennek köszönhető, hogy az ötödik helyen állt, és szinte biztosan ott lesz a felsőházi rájátszásban.

Végül mégsem lett rangadó a találkozóból, méghozzá a győrieknek köszönhetően, hiszen sima győzelmet arattak. Először Dróth Zoltán volt eredményes a hetedik percben, ezután négy percenként adagolták a gólokat a vendégek, tehát a szünetben már 4-0-ra vezettek. A szünet után újabb győri találatok tették még fölényesebbé a sikert, de 0-7 után kétszer is összejött a szépítés a Pest megyeieknek.

A Berettyóújfalu az előző körben elhullajtott két pontot, hiszen döntetlent játszott Veszprémben. Közeleg az alapszakasz vége, és már valószínűsíthető, hogy az MVFC nem érhet oda az első helyre, a másodiknál viszont nem lehet rosszabb, a megyei rivális DEAC elleni rangadó azonban nem csak a pontok, hanem a presztízs szempontjából is nagyon fontos.

Ez a találkozó még simább volt, hiszen a Berettyó az első félidő felénél már négy, a szünetben pedig hat góllal vezetett az egyik legjobbját, Fekete Viktort nélkülöző debreceniek ellen. Dávid Richárd négy gólig jutott, és a végén a góllövőlista vezetője, Rábl János is betalált.

A tabella utolsó előtti helyén szerénykedő csömöriek a jelek szerint nem adták fel a küzdelmet, hiszen hazai pályán legyőzték az egész szezonban botladozó szombathelyieket. Érdekesség, hogy éppen ezen a meccsen debütált a DEAC kapujában Pallai Gábor, aki korábban sokáig Berettyóújfaluban védett. Új csapatának voltak lehetőségei, hogy szoros meccset játsszon, de az első percekben elrontott négy ziccer után sorra kapták a gólokat. A vendégekkel ellentétben az MVFC remekül sáfárkodott a lehetőségeivel.

– A szezon leggyengébb és leglélektelenebb játékát nyújtottuk. A hatodik percig négy ziccerünk volt, de mindannyiszor sikerült szétrúgnunk a kapust, a Berettyóújfalu viszont nagyon jó százalékkal váltotta gólra a lehetőségeit – mondta klubja honlapján Darányi Antal, a debreceniek edzője. – Lehet, hogy a nagypályás alapozás tett be nekünk, és fájó volt, hogy Fekete Viktor betegség miatt nem állhatott a rendelkezésünkre. Ettől még érthetetlen, hogy a pályára lépő kilenc emberből nyolcan kritikán aluli teljesítményt nyújtottak. Pallai Gábor személyében válogatott kapussal erősödtünk – nem mintha probléma lett volna Szalánczi Zoltán teljesítményével –, kár, hogy a mai meccsen sikerült teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hoznunk.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 19. forduló

Dunakeszi Kinizsi – Rába ETO 2-7 (0-4)

Gólszerzők: Varga Cs. (38.), Kun G. (39.), illetve Dróth (7., 19.), Peczár (11.), Alvarito (15., 28.), Carlinho (27.), Bognár (36.)

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – DEAC Armada 9-0 (6-0)

Gólszerzők: Dávid R. (4., 5., 9., 15.), Siska (7.), Nagy I. (16.), Komáromi (23.), Nagy T. (25.), Rábl (40.)

Rubeola FC Csömör – Swietelsky-Haladás VSE 6-3 (1-0)

Gólszerzők: Zoufal (3.), Érsek (25.), Maruzsi (28., 30.), Tősér (38.), Jenei (38.), illetve Halmos M. (22.), Gyurcsányi (27.), Bánfalvi (35.)

Február 10. hétfő

18.15: Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE (elhalasztott mérkőzés)

19 óra: Újszegedi TC – Aramis SE

19.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Dunakeszi Kinizsi (elhalasztott mérkőzés)

20.30: MAFC-BME-Docler Akadémia – Kincsem Lovaspark-Nagykáta

A Rákosmenti FC visszalépése miatt az 1. FC Veszprém a 19. fordulóban szabadnapos.

Olvasói sztorik