Futsal

Veszprémben nyert az Aramis

A teremlabdarúgó NB I-ben első fordulójából elhalasztott meccset pótoltak idegenben a budaörsiek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futsal NB I alapszakaszának első fordulójában kellett volna találkoznia a Veszprémnek és az Aramisnak, de az augusztus végére kiírt mérkőzést egy hónappal elhalasztották.

A kezdés előtt Porga Gyula polgármester és Rajki Tamás, a klub ügyvezető elnöke aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében az 1. FCV bekerült a kiemelt támogatást élvező sportegyesületek közé – tudósít a vehir.hu.

Remek hangulatban, szépszámú közönség előtt, kiváló iramban indult az összecsapás, a házigazda agresszív letámadásai szemlátomást megbénították az ellenfél jó erőből álló sorait. A szervezetten védekező veszprémiek ráadásul a kapura is veszélyesebben játszottak, bár igazán nagy lehetőséget egyik oldalon sem sikerült kialakítani.

Negyedóra elteltével teljesen megérdemelten szerzett vezetést a házigazda: előbb Tatai passzából Boromisza Gábor talált a kapuba, majd egy perccel később – ezúttal fordított szereposztásban – ismét kettejük révén jutott a hálóba a labda (2-0). Az első félidő hajrájában alábbhagyott a bakonyiak koncentrációja. Előbb a brazil Roni lőtt a kapuba büntetőből, majd másodpercekkel később Sámson Zoltán is feliratkozott a gólszerzők közé. Még nagyobb bajba is kerülhettek volna a hazaiak, a lefújást megelőzően, de az újabb tízméteres büntetőt nagy bravúrral védte Reveland Zoltán.

A pihenő után egy szabadrúgás-variációból szerzett gólt a Veszprém: két tetszetős passz után Tar Tamás pofozta a hálóba a labdát (3-2). A folytatásban két nagy lehetősége és egy kapufája is volt a házigazdának, ám a helyzetek kimaradtak. Nem úgy a túloldalon: előbb Korozmán Krisztián szerzett gólt, majd egy perccel később Jovánczai Zoltán volt eredményes egy gyors ellentámadás végén (3-4).

Ezt követően nyíltabb támadójátékra kényszerült a vendéglátó, így Kasza Viktor bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne nőjön tovább a különbség. A hajrában vészkapus-játékkal is próbálkozott Madarász János edző, ám öt a négy ellen sem sikerült betalálnia csapatának. Sőt, egy perccel a vége előtt Németh Péter emelt az üres kapuba (3-5).

– Nem egy, hanem három pont is volt a mai mérkőzésben. Addig azonban nagyon nehéz dolgunk lesz, amíg a játékosaim nem tanulnak meg gondolkodni a pályán, s csak lábbal játsszák a futsalt – mondta a meccs után Madarász János, a Veszprém edzője. – Borzalmasan nagy hibának tartom, hogy a pontrúgásoknál nem tudunk felállni, pedig edzéseken rengeteget gyakoroljuk. Szintén bosszantó, hogy ötven másodperc alatt kaptunk két teljesen elkerülhető gólt.

– Ellenfelünk igen agresszíven és kellemtelenül kezdte a mérkőzést, amellyel meg is gyűlt a bajunk. Kétgólos hazai vezetés után azonban magunkra találtunk, s még a szünet előtt egyenlítettünk – nyilatkozta Frank Tamás, az Aramis játékos-edzője. – A pihenő után egy buta hibánkból szerzett újra vezetést a Veszprém, innentől pedig nem volt más választásunk, le kellett támadnunk. Egyre szebb támadásokat vezettünk, s megérdemelten fordítottunk. Úgy éreztem, hogy ellenfelünk nem bírta végig a saját maga által diktált tempót.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 1. forduló

1. FC Veszprém – Colorspectrum Aramis 3-5 (2-2)

Gólszerzők: Boromisza G. (17.), Tatai (18.), Tar (21.), illetve Roni (19.), Sámson (20.), Korozmán (25.), Jovánczai (26.), Németh P. (39.)

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik