Futsal

A válogatottba is visszatérne

Az NB II-es Fehérvár csapatából az élvonalbeli Veszprémbe igazoló Reveland Zoltán abban bízik, hogy az új kapitánynál mindenki tiszta lappal indul.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly tervekkel vágott neki az előző szezonnak az NB II-ben szereplő Fehérvár Futsal csapata, amely szerződtette a magyar válogatott kapusát, Reveland Zoltánt. A székesfehérváriak végül a Nyugati-csoport második helyén zártak, de az osztályozót elvesztették, tehát nem jutottak fel az első osztályba. Az idény második felében a rutinos hálóőr már játékos-edzőként irányította az együttest, amely véleménye szerint túlteljesítette a lehetőségeit.

Közben a 1. FC Veszprém az eredményei alapján kiesett az élvonalból, de az Üllő FC Cső-Montage visszalépése miatt mégis bennmaradt. Ezt kihasználva a bakonyiak erősítésekre szánták el magukat, a csapatot Madarász János irányítja vezetőedzőként, a kaput pedig Reveland Zoltán fogja védeni, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a klubváltáskor az is motiválta, hogy talán újra szóba jöhet a neve a válogatottnál.

– Hogyan emlékszik vissza az elmúlt idényre, amit a másodosztályban töltött?
– Az előző idényben a feltételeket, az edzéslehetőségeket figyelembe véve még túl is teljesítettük a lehetőségeinket, de Székesfehérváron nem láttam biztosítva, hogy a jövőben komolyabb célokért tudnánk küzdeni, viszont magamban még érzek annyi erőt, hogy játékosként lehúzzak néhány jó szezont az élvonalban – mondta Reveland Zoltán.

– Fehérváron az edzői szakma rejtelmeibe is belekóstolhatott. Hogy tetszett?
– Átvettem a csapatot, bízva abban, hogy tudunk fejlődni, előrelépni. Veszprémbe egyelőre csak játékosként igazoltam, de az egyesület is hosszútávra tervez, és én is, tehát lehet, hogy a későbbiekben utánpótlás-edzőként számítanak rám. Annyi tapasztalatot már szereztem az elmúlt tíz évben, hogy van mi átadnom, de először fiatalokkal szeretnék foglalkozni.

– Amikor az NB II-be igazolt, le kellett mondania a válogatottságról. Mi a helyzet most, hogy visszatért az élvonalba?
– Éppen az volt az egyik motiváció, hogy talán újra szóba jöhet a nevem a válogatottnál. Az új szövetségi kapitánynál mindenki tiszta lappal indul, és Pallai Gábor visszavonulása miatt egy vetélytárssal kevesebbel kell megküzdenem.

– Milyen erősségű csapat lesz a Veszprém a következő idényben?
– Az elmúlt két hét alapján úgy ítélem meg, hogy jó a játékosanyag, és bár vannak hiányosságok, Madarász János mindent el fog követni, hogy ezeket megszüntesse. A biztos bennmaradás reális célkitűzés lehet. A következő szezonban a Győr után több erős csapat is lesz, az eddigi évekhez képest még kiegyenlítettebb bajnokságra van kilátás. Bár vannak olyan csapatok, amelyekről még nem sokat lehet tudni, de szerintem a felsőházi rájátszás hatodik helyére odakerülhetünk. Nem hiszen, hogy kiesési gondjaink lennének.

Olvasói sztorik