Futsal

Majka és Curtis nélkül az ózdiak

Lejátszotta első meccsét az újjáalakult ózdi csapat, de a sztárokra egyelőre nem számíthat Féder József edző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal sokan felkapták a fejüket a hírre, miszerint Majoros Péter „Majka” aktív közreműködésével újra teremlabdarúgó-csapatot indít az NB II-ben Ózd városa. Az együttes kapcsán a műsorvezető-rapper mellett olyan nevek vetődtek fel mint Széki Attila „Curtis”, aki Majka zenésztársa, valamint a csapathoz csábították még Komlósi Ádámot és Bodnár Lászlót is, akik mindketten válogatott futballisták voltak. Rajtuk kívül a strandlabdarúgó-válogatott Badalik Szabolcs is bombaigazolásnak tűnt.

A múlt héten a borsodiak lejátszották első bajnoki mérkőzésüket, a nagy nevek közül azonban csak Badalik volt ott a keretben, amelyen 6-6-ra végeztek a Monori SE ellen. A Rangadó.hu megkereste az együttes vezetőedzőjét, Majka barátját, Féder Józsefet, aki elárulta, sok dolgot kell még elintézni ahhoz, hogy gördülékenyen működhessen az ózdi futsalcsapat.

– A felkészülésünk eléggé megcsúszott. Nagyon későn sikerült az önkormányzattal egyeztetnünk a tárgyi feltételeket, illetve azt, hogy mekkora részt tudnak vállalni a működésünkben, a költségvetésben – mesélte Féder József. – Ezáltal hirtelen álltunk össze az első bajnoki mérkőzésünkre, amelyen egyébként parádésan kezdtünk, mert már négy-nullra is vezettünk. A szünetben is mi álltunk jobban, de a második játékrészt ugyanennyire elvesztettük. A hat-hatos döntetlen igazságos, de talán többen tettünk a győzelemért, mint az ellenfelünk. Sajnos a végére elfáradtunk, mert kevesen voltunk. A játékosok zömével még nem tudtunk leülni egyeztetni, hogy mikor vannak edzéseik, hogyan érnének rá, gondolok itt Komlósi Ádámra és Bodnár Lászlóra. A napokban fogunk sort keríteni rá, hogy megbeszéljük, a hétfői napokon el tudnak-e szabadulni a klubjaiktól.

A tréner arról is beszámolt, hogy Majka és Curtis hazai bemutatkozása nagy valószínűséggel várat magára, a fővárosi meccseken azonban számít a zenészek játékára.

– Curtis igazolása is nálunk van már, Angyalföldön valószínűleg ő és Majka is játszani fognak – mondta Féder József, az ózdiak edzője. – Hogy mikor tudjuk őket elhozni először hazai mérkőzésre, a napokban dől el, ugyanis a technikai vezetőnk megy majd tárgyalni a pénzről az önkormányzatba az alpolgármesterhez. Nagyon szeretnénk, ha minden egyes meccsünkön itt lennének, és ha minden meccsre meg tudnánk fizetni az útiköltséget. Mindketten le vannak igazolva, mindkettejüknek nálunk van a papírja. Attila most ért haza Rómából, neki még egy orvosi vizsgálaton kell átesnie, mert a nagypályás futballal ugye felhagyott, futsalba pedig még nem játszott, ezért új sportorvosi igazolást kell csinálnia.

Az ózdiak hétfő este a Salgótarján otthonában játsszák második bajnoki találkozójukat, Féder József szerint szűkös kerettel is nyerni fognak idegenben.

– Szűkös kerettel utazunk megint, ugyanis két játékosunk Angliában tartózkodik. Ettől függetlenül úgy gondolom, ennek a keretnek még ilyen csonka létszámban is meg kell oldania a feladatot. Nem nézzük le a Salgótarjánt, de nem gondolom, hogy nem győzelmi reményekkel léphetnénk ott pályára – mondta az edző.

A Rangadó.hu megkereste Majkát is, aki honlapunk érdeklődésre szűkszavúan elmondta, egyelőre nem tudja, milyen szerepet tud vállalni a csapatnál.

Olvasói sztorik