Futsal

Az ukránokat elkerülték volna

Balázs Zoltán szerint ha a válogatottunk legutóbb legyőzte őket, akkor idén is összejöhet az Európa-bajnoki pótselejtezőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán két fontos sorsolást is rendeztek a nemzetközi teremlabdarúgásban. Egyrészt kisorsolták a magyar válogatott ellenfelét az Európa-bajnoki pótselejtezőre, másrészt a Rába ETO is ellenfeleket kapott az UEFA Futsal Cup főtábláján. Balázs Zoltán, a győriek kapusa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az ukránokat szerették volna elkerülni, de klubcsapatának már jóval nagyobb szerencséje volt a sorsolásnál.

– Talán 2009-ben játszottunk utoljára az ukránokkal, bár én akkor nem léptem pályára sérülés miatt – emlékezett vissza Balázs Zoltán. – Idegenben kikaptunk 3-1-re, itthon mi győztünk 4-3-ra, tehát szoros meccseket játszottunk velük. Nagyon jó játékerőt képviselnek, igazából a szerbeket meg az ukránokat akartuk elkerülni, hát ez sajnos nem jött össze… Persze, szeretnénk őket legyőzni, hiszen ez legutóbb is sikerült, és ha nem is lesz könnyű, de a továbbjutás a célunk.

– Az ETO sorsolása viszont jóval kedvezőbbnek tűnik.
– A grúzokat szinte minden évben megkapjuk. Eddig egyszer győztünk ellenük és két döntetlen született, vagyis még soha nem nyertek ellenünk, bízunk benne, hogy ez a sorozat most sem szakad meg. Brazil játékosokra építenek, szinte az egész keretet ők alkotják. A másik két ellenfelünket ugye nem ismerjük még.

– Győrben történt egy edzőváltás is, ön szerint a leendő trénerrel esélyesebbek lehetnek a következő szezonban?
– Sajnos erről nem tudok mit mondani, hiszen nem tudom, ki lesz az új edző, illetve milyen változások lehetnek még a keretben. Az én véleményem az, hogy a vezetőség és a csapat is előbbre szeretne lépni, és ennek tükrében erősít.

– Az elmúlt szezon legjobb kapusának választották és a Győrrel toronymagasan nyerték a bajnokságot. Hogy lehet motivációt szerezni az új idényre?
– Nemzetközi mérkőzések előtt elég motiváció az, hogy külföldi csapatok ellen bizonyíthatunk. A bajnokságban pedig egy-egy mérkőzésen mindig meg kell találni azt az apró dolgot, amivel az ember lelkesítheti magát, például egy válogatott társsal való versengés, vagy a nézők, szóval mindenkinek meg kell találnia a szükséges inspirációt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik