Futsal

Futsal: Ukrajna ellen a pótselejtezőn

Szerdán sorsoltak a teremlabdarúgó-válogatott és az UEFA Futsal Cup-résztvevő Rába ETO számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kisorsolták a 2014-es teremlabdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének párosításait.

A január 28-án kezdődő belgiumi tornára a házigazdák mellett hét csapat kvalifikálta magát selejtezőcsoportja megnyerésével (a magyar válogatott előtt végző olaszok, az oroszok, a szlovénok, a portugálok, a spanyolok, az azerbajdzsániak és a csehek), míg a maradék négy helyét a pótselejtezők párharcainak győztesei kapják meg – írja az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Ukrajnát kapta, a párharcot az ukrán válogatott kezdi hazai pályán, az első meccset szeptember 17-én rendezik, a hazai visszavágóra szeptember 24-én kerül sor.

Ukrajnával legutóbb a 2012-es Európa-bajnoki selejtezőn játszott legutóbb a magyar csapat, amely szoros meccsen kétgólos vereséggel zárt. Az ellenfél eredményeiben azóta némi visszaesés tapasztalható, a szlovéniai Európa-bajnoki selejtezőcsoportban például meglepetésre sima, 8-3-as vereséget szenvedett a szlovénoktól.

– Az ukrán csapatánál az utóbbi időben voltak változások, ma már nem olyan erős a válogatottjuk, mint néhány évvel ezelőtt – mondta Frank Tamás szövetségi edző. – A világ- és Európa-bajnokságoknak ennek ellenére már hosszú évek óta rendszeres résztvevője a csapatuk, erős bajnokságuk van, dinamikus, jó futsalt játszanak. Ezzel együtt egyáltalán nem vagyunk esélytelenek, ha sikerül jól felkészülnünk belőlük, kiélezett két meccset játszhatunk ellenük.

FRISS:

Rába ETO: A grúz bajnok és két selejtezős az ellenfél

Az UEFA székházában elkészítették az UEFA Futsal Cup selejtezőjének és főtáblájának a sorsolását is. Az első kört kihagyó, a másodikban házigazda magyar bajnok Rába ETO egy erős ellenfél mellé két selejtezős csapatot kapott – írja az etofutsal.hu.

A Rába október 1–6. között ad otthont a főtábla-tornának, és a továbbjutás egyáltalán nem tűnik lehetetlennek az elitkörbe. A grúz bajnok Iberia Star Tbiliszi ugyan Európa egyik élcsapatának számít, de mellette két selejtezős ellenfél érkezik Győrbe.

A selejtező hat csoportjából 12 együttes jut tovább az elitkörbe – csoportonként kettő –, ahová négy csapatot, a címvédő kazah Kajrat Almatit, a legutóbbi döntős orosz Dinamo Moszkvát, a legutóbbi négyes döntőben ugyancsak szereplő spanyol FC Barcelonát és a portugál bajnok Sportingot kiemelték. A novemberi elitkörben négy csoportot alakítanak ki, ahonnan négyen jutnak tovább a négyes döntőbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik