Futsal

Visszakapják levont pontjaikat!

Újabb fejezettel bővült a tavalyi Aramis–Gödöllő teremlabdarúgó-mérkőzés utótörténete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb fejezettel bővült a tavaly októberben lejátszott, és a budaörsiek által megóvott Aramis – Gödöllői Bikák futsalbajnoki mérkőzés utótörténete. Az MLSZ jogi bizottsága új eljárást rendelt el az ügyben, és amíg ez nem zárul le, a gödöllőiek visszakapják a levont négy pontot – írja a Gödöllői Hírek.

Emlékezetes, hogy a gödöllői csapat mínusz négy ponttal kezdte az idei évet az NB I alapszakaszában, mert az Aramis óvásának helyt adott a szövetség illetékes bizottsága. A Bikák szakvezetése nem törődött bele a verdiktbe, a fiúk pedig januárban demonstrációval vegyített mérkőzésen fogadták, és győzték le a budaörsieket.

Lajos Attila szakosztályvezető tájékoztatása szerint, február 14-én az MLSZ jogi bizottság a Gödöllői Bikák csapata által benyújtott iratok áttanulmányozása után megállapította, hogy az óvási ügyben eljáró versenybizottság, fellebbviteli bizottság és fegyelmi bizottság eljárása során megsértette az MLSZ szabályait, az eljáró bizottságok nem a szabályoknak megfelelő döntéseket hoztak. Erre való tekintettel a jogi bizottság tagjai egyhangúlag úgy határoztak, hogy az ügyben hozott korábbi versenybizottsági, fellebbviteli és fegyelmi határozatokat hatályon kívül helyezik, és az első fokon eljáró versenybizottságot új eljárásra utasítják, valamint felhívják a figyelmét, hogy eljárása során tartsa be az MLSZ szabályait. A jogi bizottság azt is megállapította, hogy az ügyre vonatkozó szabályok alapján nem állapítható meg a jogosulatlan játék, és így pontlevonásnak sincs helye.

Összefoglalva a döntés lényegét, a Gödöllői Bikák csapata visszakapja a levont négy bajnoki pontot, az MLSZ illetékes bizottsága pedig dönthet arról, hogy elrendeli-e újra az óvási ügy tárgyalását. Az új helyzetben a gödöllőiek 38 ponttal rendelkeznek, gólkülönbségük pedig 72-60-ra módosul, és a tabellán megerősítették harmadik helyüket.

Olvasói sztorik